Volvo Xc40 Rechargetwin Front

Elbilsudgaven af Volvo XC40 fås nu i billigere version

Volvos første elbil XC40 Recharge Twin kommer nu i en ny og billigere udgave, hvor elmotoren er nedgraderet. Det betyder, at en Volvo elbil nu kan fås til under 400.000 kroner.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Volvo Cars udvider sin fuldelektriske XC40 Recharge-serie og løfter sløret for en ny variant af den fuldelektriske XC40 Recharge. Volvo XC40 Recharge kommer nu også med en enkelt motor, der trækker på forhjulene og er væsentligt billigere.

Den nye XC40 Recharge single-motor er den anden elektriske XC40-variant, der slutter sig til dual-motor XC40 Recharge Twin. Den leverer 231 hestekræfter fra et 70 kWh batteri og en forventet rækkevidde på omkring 400 km på en enkelt opladning (WLTP). Batteriet kan oplades fra 10 til 80 procent på ca. 32 minutter med en 150 kW DC lader.

- Med tilføjelsen af en single-motor XC40 Recharge udvider vi vores fuldelektriske line-up, og kunder kan nu vælge mellem to forskellige varianter af XC40 Recharge samt den nyligt lancerede Volvo C40 Recharge udtaler Henrik Green, teknologichef hos Volvo Cars.

Se bilguidens test af Volvo XC40 Recharge Twin her.

Spar over 50.000 kroner

Den nye udgave med forhjulstræk har en enkelt elmotor som yder 231 hk. Samtidig har den et lidt mindre batteri på 70 kWh mod storebrors 78 kWh. Det betyder også, at den opgivne rækkevidde ændrer sig fra 418 til 400 km. Kan du leve med dette, sparer du modsat over 50.000 kroner.

Den nye udgave med Single-motor må trække 1.500 kg på krogen.

Begge varianter af XC40 Recharge har gennemgået en række ændringer i softwaren og drivlinjen siden introduktionen sidste år som har forbedret effektiviteten og rækkevidden. Ændringer bliver også udrullet til eksisterende XC40 Recharge kunder via over the air opdateringer.

Interesseret i en Volvo XC40 Recharge Twin? 391.080 kr.

Du kan se flere detaljer om XC40 som elbil, og dens lange udstyrsliste her. Du kan også booke en prøvetur.

Der tages forbehold for prisændringer.
Volvo XC40 som elbil koster fra

Højt udstyrsniveau

XC40 Recharge single-motor lanceres som storebror med dual-motor i to udstyrsniveauer, Pro og Plus. De to udstyrsniveauer er begge spækket med alt sikkerhedsudstyr og klimaanlæg, varmepumpe, LED forlygter, 19” letmetalfælge og eljusterbart fører (Plus & Pro) og passagersæde (Pro). XC40 Recharge single-motor kan eftermonteres med anhængertræk og kan trække op til 1500 kg med bremser.

XC40 Recharge single-motor har en vejledende startpris fra 391.080 DKK – inkl. Levering og en beskatning der starter fra 365.080 DKK. 

Volvos elbiler skal bestilles online på deres hjemmeside, men Volvo-forhandlere som Bjarne Nielsen forbliver en vigtig del af kundeoplevelsen og vil fortsat være centrale i forhold til prøvekørsler, klargøring, levering og service af biler.

Når kunder bestiller en fuldelektrisk bil fra Volvo, omfatter den en ’Volvo Care’ ordning, der blandt andet inkluderer service, udvidet garanti, vejhjælp og Recharge dæk. Recharge dækkene kommer som standard i Danmark og er et enkelt sæt dæk, der er i stand til sikkert at håndtere en bredere vifte af vejr- og vejforhold end sommer- eller vinterdæk og samtidig reducerer CO2-udledningen i forhold til vinterdæk.

Den nye XC40 Recharge single motor går i produktion til vinter og bygges på Volvo Cars produktionsanlæg i Gent, Belgien og Luqiao, Kina. De første biler ankommer til Danmark første kvartal af 2022.

Ladeguide: Hvilken ladeløsning skal du vælge?

Prøver du at finde rundt i junglen af forskellige ladeløsninger til de elektriske biler? Fortvivl ikke. Vores motorredaktør forklarer de forskellige muligheder og har samtidig lavet en sammenligning af priserne på de mest udbredte ladeløsninger.

Se videoguiden her - eller læs den skrevne udgave her.

Se flere nyheder i vores Bilmagasin

Bilmagasin