Volvo Cars Engine Plant

Volvos elmotorer skal produceres i Sverige

Volvo Cars vil nu samle elektriske motorer på fabrikken i Skövde i Sverige og etablerer en komplet elmotorproduktion inden 2025.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Volvo Cars vil nu samle elektriske motorer på fabrikken i Skövde i Sverige, og planlægger samtidig, at etablere en komplet elmotorproduktion inden udgangen af 2025. Derfor investeres der nu 700 millioner SEK til formålet.

Investeringen repræsenterer endnu et skridt i retning af Volvo Cars’ klimaambitioner, og er et led i den samlede elektrificeringsstrategi. Målet her er, at 50 procent af det samlede salg i 2025 skal være rene elbiler og resten hybrider. Fabrikken i Skövde har været en del af Volvo Cars’ historie lige siden virksomheden blev grundlagt i 1927. Investeringen i elmotorproduktion i Sverige betyder, at den historiske fabrik i Skövde også vil være en del af virksomhedens fremtid.

Volvo Cars annoncerede tidligere på året, at virksomheden vil investere betragteligt i eget design og udvikling af elmotorer til den kommende generation af Volvo-biler. Med de planlagte investeringer i Skövde, tages nu de første skridt i retning af egen fremstilling af elmotorer.
I første fase vil der blive samlet elmotorer på fabrikken i Skövde. På et senere tidspunkt vil den samlede fremstilling af elmotorer finde sted på fabrikken i Skövde.

- Den allerførste Volvo fra 1927 blev drevet af en motor bygget i Skövde, udtaler Javier Varela, senior vice president for Industrial Operations and Quality.

- Vi har et højt kvalificeret team, der er forpligtet til at levere de højeste kvalitetsstandarder. Så det er kun passende, at de bliver en del af vores spændende fremtid. 


Tegning af Volvos elektriske motor som fremover udelukkende produceres i Sverige. Foto: Volvo Cars

Fokus på egenudvikling

Forbrændingsmotoren er ikke længere det centrale omdrejningspunkt hos virksomheden, der nu satser på at skabe et fuldelektrisk modelprogram. Elmotoren er nu den grundlæggende byggesten for elektriske biler sammen med batteriet og elektronikken. Samspillet mellem disse tre komponenter er afgørende for udviklingen af premium elbiler.

Med egen udvikling og produktion af elmotorer kan Volvo Cars’ ingeniører yderligere optimere teknologien og hele den elektriske drivlinje i de nye Volvo-biler. Denne tilgang vil give ingeniørerne mulighed for at opnå yderligere fremskridt i forhold til energieffektivitet og den samlede præstation.

Design og udvikling af virksomhedens elektriske motorer finder sted i Göteborg og i Shanghai. Tidligere på året åbnede Volvo Cars et nyt elmotorlaboratorium i Shanghai – en tilføjelse til den igangværende udvikling i Göteborg - og til de avancerede batterilaboratorier i Kina og Sverige.

De resterende aktiviteter på Skövde-fabrikken vil fortsat have fokus på produktion af forbrændingsmotorer, men bliver en del af et separat datterselskab af Volvo Cars, der hedder Powertrain Engineering Sweden (PES). Som annonceret tidligere, er planen at PES vil blive fusioneret med Geelys forbrændingsmotorenhed.