Volvo XC40 Forfra4

VIDEOTEST: Volvo XC40 som plug-in hybrid

Volvo XC40 er i forvejen populær, og nu fås den også som plug-in hybrid, som kan køre op til 45 km på ren el.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Volvo XC40 har været på markedet siden slutningen af 2017. Den blev kåret til årets europæiske bil året efter og er blevet en mere og mere populær model for Volvo. Nu er den kommet i en længe ventet Plug-in Hybrid version kaldet Recharge.

Volvo har altid ført an i SUV-klassen med deres XC60. Men mange kan også klare sig med mindre, og derfor blev XC40 født. Den er da også blevet en mere og mere populær model for Volvo, der så sit snit til også at være med i den mindre SUV-luksusklasse.

Selvom den også kommer som ren elbil til efteråret, så forventes plug-in hybrid versionen med kombinationen af el- og benzinmotor at blive en nye storsællert.

Op til 45 km på ren el

Den nye XC40 Recharge T5 Twin Engine har en 1,5 liters trecylindret benzinmotor på 180 hestekræfter og en elmotor på 82 hestekræfter. Batteriet giver dig op til 45 km på ren el, som du gennem flere køreprogrammer kan vælge at bruge, når du vil, eller selv lade motoren veksle mellem dem, som det passer bedst.

Interiøret i XC40 er som man kender det i alle de nye Volvo-modeller. Stilrent, intuitivt og luksuriøst. Foto: bilguiden

Masser af trækkraft

Med XC40's kraftige benzinmotor får du samtidig en trækkraft som de fleste plug-in hybrider må kigge længe efter. Den må nemlig trække hele 1800 kg på krogen og henvender sig derfor også især til dem som har behov for at trække en campingvogn eller bådtrailer. 

Også udvendigt er XC40's design ikke ændret. Kun ladestikket er forskelligt fra den oprindelige XC40. Foto: bilguiden

Volvo = køreglæde

Elmotoren giver dig en fantastisk køreoplevelse, og sammen med et yderst velkørende automatgear leverer XC40 den luksus-kørekomfort, man forventer af en bil i dens prisklasse. Samtidig er det jo en Volvo med sikkerheden i højsædet og mange sikkerhedsfunktioner som nødopkald, automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse og og fuld LED-forlygter standard mens man kan tilkøbe et hav af ekstra sikkerhedsfunktioner.


Selvom XC40 er Volvos mindste SUV så er den yderst rummelig, også til en familie på fire. Foto: bilguiden

Rigeligt med plads

Selvom at XC40 er Volvos mindste SUV, så er den overraskende rummelig, og det er nok også derfor, at den blevet populær, fordi den faktisk opfylder de fleste dagligdags behov.
Du får stadig ekstra opbevaring under bagagerummet (om end lidt mindre end den uden batteri), så du mærker ikke, at batteriet optager lidt ekstra plads.

Og den minimalt mindre plads kan du fint leve med, når først du har oplevet, hvor meget det at have batteriet og muligheden for at køre på el hæver den samlede køreoplevelse i en Volvo, der i forvejen tilbyder masser af kørekomfort.


Bagagerummet er rummeligt og giver plads til de fleste dagligdags behov. Skal du på ferie, kan du supplere med tagboks. Foto: bilguiden