Volvo V60 Forfra

VIDEOTEST: Volvo V60 er sælgerens drøm

Volvo V60 er enhver sælgers drøm. Den er da også kåret til årets firmabil, fordi den er så behagelig at køre langt i.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Volvo V60 har været længe ventet, siden den for alvor kom på markedet i slutningen af 2018. Og der er også virkelig sket underværker på både design og pladsforhold. 

I den tidligere udgave var pladsforholdene nemlig noget af det, som modellen fik store hug for. Den var ganske enkelt for trang på bagsæderne og bagagerummet var for småt. Det har Volvo lyttet til og ændret drastisk i den nye udgave. Hvor meget vender vi tilbage til. 

Poul Jørgensen har mærket en kæmpe interesse for Volvo V60, og det er ikke uden grund. 

- Uanset hvilket af de tre udstyrniveauer, man vælger, så sidder man bare fantastisk, siger Poul Jørgensen, der også roser gearkassen og kørekomforten til skyerne. Gearkassen skifter meget blødt og meget lækkert og sikrer samtidig, at man har en jævn trækkraft i hele omdrejningsområdet, fortæller han.

Årets firmabil 

Volvo V60 er kåret som årets firmabil 2019 og anmelderne fremhæver komforten, det praktiske og rummelige design og ikke mindst et godt udstyrsniveau til en fornuftig pris. 

Med V60 sigter Volvo også efter børnefamilierne og har fokuseret på at skabe en alsidig familiestationcar med høj sikkerhed og en god køreoplevelse. 

- Folk er rigtig glade for at køre i den her bil. Og det er alt fra anvendeligheden, og hvor nemt det er, at lægge bagsæderne ned, til pladsen og den kørekomfort, som V60 den har, siger Poul Jørgensen.

Masser af sikkerhedsudstyr 

Som altid hos Volvo er sikkerheden i højsædet, og det kan være svært at overskue de mange forskellige funktioner som både følger med og kan tilkøbes. 

Med tryk på en nødknap får du hjælp med det samme, hvis uheldet skulle være ude. Nødbremse og Lane Keeping Assist er standard, og bilen hjælper dig altså både med at bremse ved uforudsete forhindringer, og er du på vej ud over vejstriberne, hjælper bilen dig med at rette op.  

- Det ligger som en helt fast del af Volvos DNA, og sådan bliver det ved med at være, fastslår Poul Jørgensen.  

Som ekstraudstyr fås V60 også med et system, der gennem en radar registrerer fodgængere og trafik omkring bilen og både advarer dig men også automatisk undviger og bremser ned.     

Den store intuitive skærm i midten er standard og her styres langt størstedelen af bilens komfort og funktioner. Det betyder, at interiøret føles meget stilren uden for mange ligegyldige og dumt placerede knapper.  

En sidste ting som er værd at fremhæve, er LED-lygterne, som faktisk også giver en ekstra sikkerhed i mørke, fordi udsynet er forbedret væsentligt i forhold til halogen eller xenonlygter. 

Interiøret i Volvo V60 er bare lækkert og man sidder fantastisk. Foto: Bilguiden

V60 er ren køreglæde 

Volvo V60 er ikke en bil, der appellerer til at køre ræs i. Den 190 hestes dieselmotor kan sagtens skubbe en fremad, når det er nødvendigt. Men den opfordrer altså mest til en tilbagelænet og ja – lidt mere rolig kørestil.  

Har du brug for mere power, ja så fås V60 selvfølgelig også med flere hestekræfter i benzinmotoren T5 og hybridudgaverne T6 og T8, hvor du får over 300 hestekræfter under motorhjelmen.  

Langt mere plads 

Og så var det store spørgsmål jo, om den nye V60 har fået styr på sin forgængers pladsproblemer. Og det har den! 

På passagersædet er der nu fint med plads til både barnesæder og langbenede voksne, og i bagagerummet er der også sket underværker. 

Det kan rumme 529 liter, og det er 99 liter mere end den gamle V60. Især det mere firkantede design giver flere muligheder for at fylde bagagerummet end den gamle udgave, hvor bagenden rundede meget mere.  

Ifølge Volvo er det klassens største, og det slår da også de nærmeste konkurrenter fra Audi, BMW og Mercedes.  

- Den er meget rummelig, og minder måske mere om den tidligere Volvo V70 i størrelsen end den minder om den forhenværende Volvo V60, siger Poul Jørgensen.   

Bagagerummet i den nye Volvo V60 er 99 liter større end sin forgængers, og det kan virkelig mærkes. Foto: Bilguiden