Volvo S60 Forfra2

VIDEOTEST: Volvo S60 bringer smilet frem

Volvo S60 design er på mange måder ramt lige i skabet af Volvo. Mens søster V60 bejler til familien med pladskrav, så bejler S60 til den stilsikre egoist.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Den nye Volvo S60 ser bare godt ud. Uanset hvilken side du ser den fra. Volvo har designet S60 med fokus på at gøre enhver køretur til en nydelse. Uanset om man skal på langtur eller ned til bageren.  

Volvo S60 er en sedanmodel men minder på mange punkter om sin stationcar-søster V60. Alligevel skiller den sig ud på et særligt punkt. Det kommer vi tilbage til.

Det er nemlig også den første model produceret på Volvos nye fabrik i USA. Det skyldes blandt andet, at sedanmodellerne generelt er mere populære i USA og Kina end i Europa, men heldigvis er S60 ikke for fin til det danske marked. 

- Man skal vælge den her, hvis man gerne vil have lidt mere sportslig fremtoning, fortæller Poul Jørgensen, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Herning.

- Det er svært ikke at smile, når man kigger på den, lyder det fra motorredaktør Hans Olav Sandal på køreturen, og Poul Jørgensen er helt enig:

- Det er det bare. Det er fantastisk. Og da bilen den kom hjem og stod i udstillingen - der er jo ikke én, der går forbi den uden lige at tænke; den er godt nok fin, den der.

Sikkerhed over det hele

Volvo går som sædvanlig ikke på kompromis med sikkerheden. S60 udstyrsniveau Inscription indeholder rigtig mange sikkerhedsfunktioner fra Volvos intellisafe-pakke. Bilen er hele tiden koblet til mobilnettet, og du kan få hurtig hjælp med et enkelt tryk på en knap. De kraftige LED-lygter giver dig et sublimt overblik i mørke, og bilen hjælper dig også med at blive mellem striberne på vejen og advarer hvis du er på afveje og retter op.  

Som ekstraudstyr fås S60 også med BLIS steer assist, der advarer dig, når et køretøj kommer ind i din blinde vinkel eller nærmer sig hurtigt bagfra og hjælper dig med at undvige, hvis du er på vej over i den anden bils kurs.  

Sidst men ikke mindst fås Volvo S60 med et 360 graders kamera som på den store skærm viser bilens omgivelser i fugleperspektiv. Yderst hjælpsomt når du for eksempel skal bakke eller parkere.  

Mindre plads end i en stationcar 

S60 er en sedanmodel, og derfor får man af gode grunde ikke den samme bagsædeplads som i stationcarudgaven V60. Skal du have autostole, langbenede passagerer eller oppakning til en uges skiferie, så bør du i stedet kigge efter V60. Og vil du sidde højere så kig på XC60. Men er pladsen underordnet og er du ligesom jeg blevet vild med designet og de lidt skarpere linjer i sedanudgaven, ja så er det svært at finde en mere helstøbt udgave end S60. 

Volvo S60 har en meget 'liggende' bagrude som giver den et sportsligt Coupe-udseende, selvom det er en firedørs sedan. Foto: bilguiden

Her skiller den sig ud 

Som skrevet i begyndelsen skiller S60 sig også væsentligt ud fra resten af Volvos modelprogram lige nu. Det er nemlig den første model som ikke fås med dieselmotor. I stedet fås den med forskellige plug-in hybrid motorer med firehjulstræk, hvor en lille elmotor på bagakslen hjælper både brændstoføkonomien og hestekræfterne opad. De nye hybridmotorer kan køre op mod hele 58 kilometer på literen ved blandet kørsel. 

En smart detalje hvis du vælger hybridudgaven er valget mellem flere forskellige køreprogrammer. Du kan for eksempel vælge pure, hvor du kører på ren el de første 50 kilometer. Eller hybrid, hvor du kan sætte din destination ind i navigationsanlægget, og så beregner bilen selv hvordan strømmen skal fordeles. Kører du for eksempel en tur på 100 km og først ender i byen de sidste 10 kilometer, så gemmer bilen strøm nok til at dine sidste kilometer i byen bliver på ren el. Smart.  

Volvo S60 bagende og led-lygter sidder lige i skabet designmæssigt og giver et fantastisk helhedsindtryk af bilen. Foto: bilguiden