Ford Transit Custom Phev Forfra

VIDEOTEST: Varebilen nummer et er blevet elektrisk

Den suverænt mest solgte varevogn herhjemme, Ford Transit Custom, fås nu som plug-in hybrid med mulighed for at køre på ren el uden at på kompromis med pladsen.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Den er den suverænt bedst sælgende varebil i Danmark. Faktisk har den været det de seneste seks år i streg. Nu er håndværkernes topvalg – Transit Custom - også blevet elektrisk og kommer som Plug-In Hybrid.

Den er en af de første hybridvarebiler og Fords første i klassen af varebiler, der må laste et ton. Bilen først er klar til levering i efteråret og priserne er endnu ikke offentliggjort, men helt eksklusivt kan du allerede nu prøvekøre den hos Bjarne Nielsen i Esbjerg. Vi har taget en tur i den i forvejen populære varebil for at se, om den er blevet endnu bedre i hybridversionen.

Klarer småturene på ren el

Transit Custom kommer som plug-in hybrid med et 13,6 kWh batteri. Den klarer op til 56 km på ren el. Du kan selv vælge at bruge al strømmen på en eller flere korte ture eller give den forbedret brændstoføkonomi og kombinere med den 1.0 liters EcoBoost benzinmotor som giver varebilen et moment på 355 nm og 126 hk.

Og du skal ikke være bekymret for kvaliteten. Batteriet i Transit Custom er dækket af en garanti på hele 8 år eller 160.000 km kørsel.


Der er nøjagtig det samme varerum i Plug-in hybrid versionen som i den almindelige Transit Custom. Foto: bilguiden

Går ikke på kompromis med pladsen

Den nye Transit Custom plug-in hybrid har den samme plads som versionen uden batteri. Batteriet er bygget ind under varerumsgulvet og giver en nyttelast på 1130 kg og et uændret varerum på hele 6 m3.

Nyt og smartere design

Udvendigt kommer den nye Transit med en højere og mere fremtrædende frontgrill. Kabinen har også fået et helt nyt og mere stilfuldt design, der øger komforten på landevejen en stor 8” touchskærm med det opdatererede SYNC 3.

Sikkerheden er også højnet og Transit Custom fås nu med nye førerassistancesystemer som blindvinkelassistance (BLIS), adaptiv fartpilot, optimeret vognbanecentrering og automatisk nødbremse med fodgængerregistrering.


For nyligt fik Transit Custom et facelift og dette går selvfølgelig også igen i den nye hybrid-version. Foto: bilguiden

Mere teknik til hverdagens udfordringer

Transit Custom PHEV kan også fås med en række andre smarte features, der gør hverdagen som erhvervsdrivende lettere. Som standard fås den med Fordpass Connect-modem, hvor man via en app kan finde nærmeste ladestander, detaljer om brændstoføkonomi, servicehistorik, og så kan du også tænde bilens varmeanlæg via appen, så den er varm, når du skal køre.

Den nye Transit Custom fås også med front- og bakkamera, parkeringsassistent med flere sensorer og Cross Traffic Alert, der advarer ved risiko for sammenstød med andre trafikanter.

Ford er førende på varebiler i hele Europa og også i Danmark. Den nye Transit Custom plug-in hybrid fortsætter alle de kvaliteter, der gør bilen til den mest foretrukne varebil samtidig med, at den nu også opfylder kravene hos den moderne og miljøbevidste virksomhed.


Den nye Plug-in hybrid Transit egner sig især til den erhvervsdrivende i byerne og som ikke kører tværs over landet. Foto: bilguiden