Renault Megane Estate 2017 1600 30

VIDEOTEST: Renault Megane er value for money

Renault MeganeSport Tourer er en stationcar, hvor du virkelig får noget for pengene.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Renault Megane Sport Tourer har været på markedet siden 2017 og har fået ros for sit moderne og flotte design. Nu kommer den i en limited-version med endnu mere udstyr.  

Renault Megane Sport Tourer er med sit flotte design og især de moderne LED-lygter både foran og bagpå svær ikke at synes om. Men kan praktikken og pladsen, der er behov for i en stationcar, så også følge med designet? Det vender vi tilbage til.

Value for money

Der er ingen tvivl om, at man får masser af bil og udstyr for pengene i en Renault Megane. Stationcar-udgaven er en rigtig familiebil med små praktiske detaljer og plads til hele familien og barnevognen. Både indeni giver kabinen en god kvalitetsfornemmelse, og allerede fra udstyrsniveauet Zen er der flere vigtige funktioner som fartpilot, varme i forsæderne og 2-zoners klimaanlæg.

- Prismæssigt får man rigtig meget bil for pengene, siger salgskonsulent hos Renault Caspar Overgaard fra Bjarne Nielsen i Herning. 

Og listen med udstyr er lang. For eksempel advarer bilen med en rumlelyd i højttalerne, hvis du overskrider striberne på vejen. Touchskærmen har både DAB-radio, navigation og smartphone-spejling som standard.

De flotte LED-lygter på Megane er med til at give bilen et moderne udtryk. Foto: bilguiden

Ny limited version med endnu mere udstyr

Selvom Renault Megane har masser af standardudstyr, så er den netop lanceret i en ny limited udgave. For bare 6.000 kroner får du i den nye udgave blandt andet nødbremse, tågeforlygter, elektronisk parkeringsbremse, parkeringscensor for og bag med bakkamera, nøglefri betjening og 16” alufælge. Til de få ekstra penge er der vist ikke noget at overveje.

Både passagersæde og forsæde i Renault Megane Sport Tourer kan slås ned, så bilen får en lastlængde på hele 2,7 meter. Foto: bilguiden

Kan pladsen følge med designet?

Matcher Megane Sport Tourers flotte ydre så den rummelighed, man forventer i en familiestationcar. Det virker sådan. På bagsædet kan skribenten med sine 185 cm fint være her med benene - også selvom forsædet er indstillet til samme højde. Og luften over hovedet er acceptabel.

Bagagerummet er rummeligt uden dog at være det største i klassen. Men der kan sagtens være en barnevogn og også mere end det, hvis man tager hjulene af den. Og så har Renault altså tænkt over et par smarte praktiske detaljer.

For eksempel findes der en klap i bagagerummet, som kan slås op, så bæreposerne fra indkøbsturen ikke rutscher rundt i bagagerummet på turen hjem. Derudover kan også passagerforsædet slås helt ned, så der kan ligge genstande på op til 2,7 meter i længden. 

Her ses den klap som kan slås op i bagagerummet, så indkøbsposerne ikke rutscher rundt under kørslen. Smart! Foto: bilguiden

OBS. SE OGSÅ DENNE TEST: Renault Megane ST er kommet i et facelift med plug-in hybrid motor