Ford Puma Forfra

VIDEOTEST: Puma byder på flere overraskelser

Ford Puma er en helt ny crossover SUV med mild hybridmotor. Udover en helt ny designlinje fra Ford, så har den også et par andre særlige nyheder i ærmet.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Ford Puma er en helt ny model i den kompakte crossover og SUV-klasse. Puma har et design, der skiller sig ud og skaber opmærksomhed, samtidig med at den er rummelig og har flere praktiske detaljer som for eksempel en Megabox, der udvider bagagerummet til et mindre badekar. Og ja – det kan faktisk skylles med vand og har afløb i bunden.

Nyt og stilsikkert design

Ford Puma er designet til at skille sig ud fra Fords andre modeller, men samtidig kan man godt ane inspirationen og videreførelsen af designet fra Ford Fiesta og Focus (og den kommende Kuga).  

Puma er en topmoderne crossover, der udstråler en frisk stil, luksus og rene linjer. Men det er ikke på bekostning af hverken plads eller praktik. Puma har et af klassens mest fleksible bagagerum på 456 liter.

Derudover byder Puma på den såkaldte MegaBox, hvor du kan udvide bagagerummet under bagagerumspladen med op til 68 liter, og på den måde have plads til høj bagage på op til 115 centimer som golftasker eller stueplanter. Du kan også bare skjule dine våde gummistøvler i det praktiske rum, som er vaskbart og med afløb i bunden, så vandet nemt kan løbe ud.

Som ekstraudstyr kan du tilkøbe en X-pakke som udover større fælge, B&O anlæg og DAB+ også giver dig endnu en praktisk detalje i form af aftageligt indtræk, som nemt kan tages af og vaskes.

Megaboksen kan indeholde 68 liter og en bundprop gør det muligt at vaske rummet med vand og lukke det ud igen. Foto: bilguiden

Puma er hybrid

Ford Puma fås udelukkende som det, der kaldes mild-hybrid (mHEV). Det betyder, at den kommer med Fords prisbelønnede 1.0 EcoBoost motor, og derudover en mindre elmotor, der giver bilen et boost i både ydelse, acceleration og brændstoføkonomi. Puma mild-hybrid fås med enten 125 eller 155 hk og kører i begge versioner omkring 18 km på literen.

Den trecylindrede motor arbejde sammen med litium-batteriet i en såkaldt starter-generator kaldet BISG. Den fungerer som en ekstra motor, der uden overgang arbejder sammen med benzinmotoren. Den lagrede energi bruges især ved starter, og når motoren har brug for et ekstra boost ved acceleration.

Pumas bagende er sporty og elegant. Foto: bilguiden

To udstyrsvarianter til enhver smag

Puma fås i udstyrsvarianten Titanium eller ST-Line, hvor bilen har et mere sporty design. I Titanium kan nævnes standardudstyr som 17” alufælge, fartpilot, LED-kørelys for og bag, parkeringssensor bag, Pre-Collision Assist (automatisk nødbremse), Lane-Keeping Aid, klimaanlæg og varme i sæder, forrude og rat.

I ST-Line-udgaven er der som vanligt fokus på det sportlige design med en mere markant front på bilen og en sportsundervogn. I kabinen er der for eksempel nøglefri betjening, sportsforsæder, fladbundet rat med røde syninger og 12,3” digital instrumentering.

Ford Puma kommer med en stor 8" skærm som standard. Kabinen er moderne og enkel. Foto: bilguiden

Ford Puma Titanium koster fra 225.270 kr. mens Puma ST-Line koster fra 238.860 kr.

Ford har forsøgt at gøre udvalget af ekstraudstyr mere overskueligt i form af en række nøje udvalgte udstyrspakker som giver prikken over i’et på bilens i forvejen lange udstyrsliste. Tilvalg er blandt andet LED-forlygter, Audio-pakke med flere højttalere og en førerassistent-pakke med aktiv fartpilot og bakkamera.

I udstyrsversionen ST-Line får du en kæmpe 12,3" skærm som digital instrumentering. Skærmen kan også tilkøbes til Titanium. Foto: bilguiden