Renault Captur Forfra

VIDEOTEST: Ny Captur er bedre på alle fronter

Renault Captur er i sin anden og nye udgave blevet forbedret på alle fronter. Samtidig er udstyrsniveauet blevet hævet.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Den nye Renault Captur skal leve op til sit allerbedste for at slå sin populære forgænger, der er solgt i over halvanden million eksemplarer i Europa. Og det gør den!

Den nye Captur er både større, længere og smartere og gør den til en mere eksklusiv SUV. Den er blevet en smule bredere men især en øget længde på 11 cm kan mærkes. Derudover er den fyldt med ny teknologi.

Markant ansigtsløft

Captur er ligesom den nye Clio forbedret på alle områder. Designet, materialerne, interiøret, skærmene og byggekvaliteten er løftet samtidig med, at den har fået den ekstra plads i kabinen mange har efterspurgt. Nu er bagagerummet på hele 536 liter, og bagsæderne kan fortsat skubbes frem og tilbage alt efter behov.

Den har fortsat de efterhånden klassiske C-formede lygter, men både foran og især bagpå er de blevet mere skarpe at se på, og så fås alle udgaver af Captur nu med LED-forlygter som standard.

I det hele taget er Capturs udvendige design blevet mere markant med en mere fremtrædende for- og bagkofanger og et tag som kan fås i andre farver end resten af bilen, hvilket også giver en helt ny designmæssig mulighed.

Renault Captur kommer med Full LED-lygter i alle udgaver. Foto: bilguiden

Lækker og gennemført kabine

Captur byder indenfor til en moderne kabine med lækre detaljer og en god kvalitetsfornemmelse. Skærmen på 7,3” er standard og med tilslutning til både Android og Apple Carplay. Sæderne er forbedrede og midterkonsollen nærmest svæver ud i bilen.

Panelerne udstråler væsentligt bedre samlekvalitet og generelt har man bare en rigtig god kvalitetsfølelse bag rattet.

Bagagerummet i den nye Captur kan udvides efter behov og rumme op til 536 liter. Foto: bilguiden

Som det har været traditionen hos Renault i deres senere modeller, er der masser af muligheder for at få bilen i lige præcis den farve, du ønsker. Udvendigt kan du vælge mellem 11 forskellige farver, og ydermere kan du vælge mellem tre andre farver til for- og bagskørter og dørbeskyttere.

I kabinen kan du vælge mellem hele 8 forskellige farver til de særlige lysdetaljer, og du kan vælge mellem syv forskellige interiørpakker, hvor panelerne ved luftdyser, gearstang, døre og hele undersiden af frontkabinen samt midterkonsollen ved gearstang kan fås i forskellige farver. Dette gør, at interiøret og designlinjerne skiller sig endnu mere ud, og kan være lige præcis så fremtrædende, som du ønsker.  

Motorer til alle behov

Captur fås med seks forskellige motorer fra 100-155 hk benzin til 100-115 hk diesel. Den største nyhed – og måske også en kommende favorit herhjemme – er en ny Plug-In Hybrid motor kaldet E-TECH.

E-TECH består af to elmotorer, et 9,8 KWh batteri og en 1,6 liters benzinmotor. I alt yder de 160 hk. Gearkassen er lavet med inspiration fra Formel1, og er en såkaldt multimode direkte transmission, der er let og hurtig i sine gearskift. Den nye Plug-In Hybrid giver mulighed for at køre op til 65 km på el, og du vil således kunne klare mange af dine dagligdags køreture på ren el.

Den nye Captur kommer også som Plug-In Hybrid med rækkevidde på hele 65 km på ren el. Foto: bilguiden

Captur er høj sikkerhed

Renault går ikke på kompromis med sikkerheden i deres nye modeller og Captur er ingen undtagelse. Ligesom Clio har den opnået 5 Euro NCAP-stjerner, og den er født med masser af sikkerhedsudstyr trafikskiltegenkendelse med hastighedsalarm, en aktiv nødbremse med fodgænger og cyklistgenkendelse. Derudover har den Lake Keeping Assist som advarer og sidste ende selv retter op, hvis du er på vej ud i rabatten eller over i den modsatte vejbane.  

Alt i alt får du fra begyndelsen en meget gennemført og veludstyret bil i den nye Renault Captur.

Captur er vokset 11 cm og det kan mærkes på bagsæderne. Foto: bilguiden

 

Se også Bilguidens test af Captur som E-TECH plug-in hybrid