Mazda Cx5 Forfra

VIDEOTEST: Mazda CX-5 er en luksuriøs SUV

Mazda CX-5 er Mazdas mest solgte model og det er ikke uden grund. Den er rummelig, praktisk og virkelig godt bygget.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Mazda CX-5 er mærkets største SUV. Og samtidig så er den utrolig luksuriøs og bare lækkert samlet. CX-5 har samtidig plads til hele familien. 

CX-5 er en rummelig og utrolig velbygget SUV, der appellerer til den pladskrævende familie, som vægter kørekomfort for både store og små højt. Samtidig fås den med kraftige motorer, der giver den trækkraft til at slæbe campingvognen eller traileren med lethed.


Kabinen i CX-5 udstråler masser af luksus med læderindtræk og detaljer og få knapper. Foto: bilguiden

Udpræget luksus

Når man sætter sig ind i CX-5, sidder man bare utrolig godt. I denne Optimum-udgave får man følelsen af udpræget luksus med masser af læder, lækre detaljer og knapper der klikker på den helt rigtige måde.

Og lækkerheden stopper ikke ved sæderne. Du kommer nemlig heller ikke til at savne udstyr. Optimum-udgaven er proppet med alt, hvad du kan ønske dig af teknik og sikkerhedsudstyr. Adaptiv fartpilot, bakkamera, parkeringssensorer, aktiv nødbremse, vejbaneassistent, skiltegenkendelse og fuld læderkabine er bare nogle af udstyrs-krydserne.

Kan du nøjes med lidt mindre så er den billigere udstyrsvariant Vision også utrolig godt udstyret med den store touchskærm, klimaanlæg, fartpilot, parkeringssensor for og bag, Full led lygter og sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse.


Mazda CX-5 er en voksen SUV med masser af plads til både familie og oppakning. Og så ser den bare godt ud. Foto: bilguiden

Masser af power og plads

Mazda CX-5 fås både med firehjulstræk og masser af motorkræfter til en campingvogn på op til 2100 kg. Og så er det en voksen SUV med alle de fordele, der følger med af plads og rummelighed på både bagsæderne og i bagagerummet. Det er ikke klassens største, men det er rigeligt til de fleste.


Der er plads til langbenede voksne og med varme i bagsæderne og luftdyser har man det godt som bagsædepassager. Foto: bilguiden 

Enkelhed i interiør og design

Mazda har fokus på et enkelt men skarpt design, og at man som fører ikke bliver forstyrret af blinkende knapper og kan betjene bilen, så det tager mindst muligt opmærksomhed fra vejen. Det er multifunktionsknappen ved armlænet et godt eksempel på. Fra den såkaldte HMI-commander kan du således styre alt på skærmen, mens du kører og hviler armen på det lækre armlæn.

Vær forberedt på at blive fristet, når du tager en prøvetur i Mazda CX-5.