Mazda CX30 Forfra

VIDEOTEST: Mazda CX-30 er længe ventet

Mazda CX-30 lander mellem den hedengangne CX-3 og så den fortsatte topmodel CX-5. CX-30 rammer på mange måder langt bedre i det danske marked.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

SUV'erne er meget populære i Danmark og resten af verden. Derfor har Mazda da også allerede modellen CX-3 og CX-5. Men der har manglet en mellemting, og derfor er CX-30 nu en realitet.

- CX-3 er for mange for lille og CX-5 for dyr. Så vi har manglet den her mellemstørrelse, så vi og kunderne har ventet længe på den, fortæller salgskonsulent ved Bjarne Nielsen i Skive, Rikke Svinth. 

Undrer du dig over, hvorfor den ny model ikke er døbt CX-4, ja så er svaret, at der allerede findes en CX-4 - den sælges bare udelukkende på det kinesiske marked, og derfor har den nye SUV fået navnet CX-30. 

Flot design og lækkert interiør

CX-30 fortsætter Mazdas flotte og skarpe designlinje. Den er det mere praktiske og familievenlige alternativ med let indstigning, højere siddeposition, plads til fire voksne og et stort, lettilgængeligt bagagerum.

Også indvendigt giver CX-30 et rigtig godt og luksuriøst indtryk.

- Der er lidt premium over den. Det er bløde materialer alle steder, og du sidder ikke og blover forvirret over fire forskellige farver på knapper. Det er meget stilrent og gennemført, fastslår Rikke Svinth. 

Interiøret i Mazda CX-30 er lækkert og stilrent. Foto: bilguiden

Masser af standardudstyr

Man får rigtig meget udstyr med allerede fra laveste udstyrsniveau SENSE. Du får for eksempel Full LED forlygter, Head Up display og adaptiv fartpilot. Hertil kommer sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, vejbaneassistent, blindvinkelalarm og fjernlysassistent. 

Mellemste udstyrsniveau SKY giver dig også 18” alufælge, nøglefri adgang, varme i rattet med mere.

Full LED forlygter og LED baglygter er standard på Mazda CX-30. Foto: bilguiden 

Kørekomforten er i top

CX-30 er trods sin SUV-højde solidt plantet på asfalten og kører uden slinger. Samtidig føles styretøjet kontant og gør bilen meget velkørende og smidig.

- Der er sindssygt meget kørekomfort. Man sidder godt, den støjer og larmer ikke og der ikke en masse, der rasler. Det er bare dig og bilen, siger Rikke Svinth, der forventer meget af den nye model, der skal tage kampen op med blandt andre den populære Nissan Qashqai.

Mazda CX-30 leveres også med den nye SKYACTIV-X-benzinmotor med 180 hk, der blander de bedste egenskaber fra henholdsvis benzin- og dieselmotorer, og foruden flere kræfter også giver dig en bedre brændstoføkonomi.  

Det er svært ikke at synes om Mazdas skarpe designlinjer. Foto: bilguiden