Ford Kuga Forfra

VIDEOTEST: Kuga kører kanon

Der har været meget hype om den nye Ford Kuga. Både på grund af en skarp pris og et skarpt design. Vi har testet den.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Vi har allerede skrevet og hørt meget om den nye Ford Kuga Plug-in Hybrid, inden den overhovedet var kommet til landet. Nu er den her endelig, og vi har taget den første prøvetur. 

Lever op til forventninger

Rigtig mange har forudbestilt den nye Kuga, inden de har set den i virkeligheden eller prøvekørt den. Derfor har der naturligt være en hvis spænding om hvorvidt den så kører, som den skal. Og det gør den! I denne ST-Line udgave med en minimalt sænket undervogn ligger bilen kontant på vejen. Samtidig sidder man med SUV-frihøjden yderst behageligt og med et rigtig godt udsyn. Selvom bilen er lavere end sin forgænger mærkes det ikke i praksis.

Kuga har et skarpt design og flotte detaljer i ST-Line udgaven. Foto: bilguiden

CVT-gear imponerer

Mange har været spændt på den nye generation CVT-gear og om det er blevet forbedret i forhold til de forudgående versioner, der godt kunne hoppe lidt rundt i omdrejningerne. Det gør den nye Kuga ikke, og gearskiftene i det nye e-CVT gear føles utroligt glidende. Også overgangen mellem benzin- og elmotor fungerer virkelig godt og mærkes nærmest ikke. 


Den store 12,3" digitale instrumentering kan designes på forskellige måder. Foto: bilguiden

Skarp pris med masser af udstyr

Ford Kuga Plug-in Hybrid er yderst skarpt prissat og en ST-line udgave fås til bare 296.000 kroner. Her tilvælger mange en X-pakke og så får bilen for 310.000 alt fra 18" alufælge, parkeringssensor for/bag, trådløs mobiloplader til 12,3" digital instrumentering, fuld LED forlygter, tonede ruder, sæder med dellæder og B&O-anlæg. 


Der er rigtig fint med plads på passagersæderne som også kan rykkes frem og tilbage. Foto: bilguiden

Masser af plads

Den nye Kuga er vokset i både længden og bredden og det mærkes i kabinen der er meget rummelig. Især på bagsæderne er der plads til selv de langbenede passagerer. Også bagagerummet på 621 liter kan rumme det meste oppakning eller en barnevogn. 


Interiøret i Kuga er klassisk Ford og minder meget om opbygningen i Focus og Puma. Foto: bilguiden

 
Bagagerummet i Kuga er rummeligt og kan sagtens klare en barnevogn og ferieoppakningen. Samtidig kan det udvides, hvis sæderne køres frem. Foto: bilguiden

 

Video: Se første kig ind i den nye Ford Kuga på dansk jord.