Ford Ranger Raptor Forfra

VIDEOTEST: Ford Ranger Raptor klarer alt

Ford Ranger Raptor er endnu mere brutal end Ranger. Den er optimeret og bygget til at klare selv de værste forhindringer.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Ford Ranger Raptor kunne sagtens have medvirket i Jurassic Park. Den ser brutal ud og indbyder til mudderbad. Men også til royalisterne - for man føler sig helt kongelig, når man helt bogstaveligt går op i en Ranger Raptor. 

De fleste af os kan kun drømme resten af livet om at køre rundt i en Ranger Raptor til daglig. Men for at kunne retfærdiggøre at eje en, skal man jo nok have lidt at bruge den til i hverdagen. Har du det - og pengene - så ville jeg ikke tøve et sekund med at handle.

Lækker kabine

Selvom Ranger Raptor primært er en offroad-maskine, så har du det også rigtig godt i kabinen på landevejen. Interiøret er lækkert, sæderne virkelig behagelige og bilen er veludstyret med fartpilot, varme i sæderne, stor skærm, og hvad man ellers kan forvente i den moderne bil.  

Selvom den har store dæk, og det oftest er lig med mere støj, så føles Raptor overraskende støjsvag på asfalt. Men det er i sand og mudder, at Raptors motor- og køreegenskaber virkelig kommer til sin ret.


På nær knapperne til undervognen er der ikke meget offroad over kabinen i Ranger Raptor. Foto: bilguiden

Færre heste - masser af moment

Ford Ranger Raptors motor er en 2,0 liters Ecoblue dieselmotor med 213hk og 500 newtonmeter (Nm).

Raptor giver på trods af et lækkert 10 trins automatgear (magen til det i Mustang) også masser af muligheder for at styre motoren selv. I manuel mode kan du selv styre gearingen og vælge mellem 2-hjul, 4-hjul og 4-hjul Low drift. Alt efter hvor svær en situation du har sat Raptor i.


Ekstra beskyttelse, de store dæk og den specialdesignede undervogn vidner om, at Raptor er klar til lidt af hvert. Foto: bilguiden

Og mens man kører rundt og har det sjovt i grusgraven så glemmer man også nemt, at det er ikke er helt gratis. Ranger Raptor kan fås på hvide plader og dermed plads til medpassagerer. Men så stiger prisen til det dobbelte. Og i forvejen er den ikke helt billig og ejerafgiften til privat brug er høj og runder 16.000 kr.


Ved siden af en almindelige Ranger Wildtrack kan man godt se, at Raptor er både bredere og højere. Foto: bilguiden

Raptor er til de krævende

Kommer du ikke til at sætte Raptor på arbejde, så kan du lige så godt købe en almindelig Ranger Wildtrack med samme motor, der modsat Raptors 2500 kg på krogen må trække op til 3,5 ton. Men har du netop brug for Raptors muskler og undervogn som et dagligt arbejdsredskab på gården, i skoven eller lignende så bliver brugsværdien pludselig en helt anden.

Du kommer til at elske en Raptor efter en tur i grusgrav. Og man sidder hele vejen hjem og leder efter den mindste undskyldning for at skulle eje den i hverdagen.


Ranger Raptor klarer udfordringerne i grusgraven som en leg. Foto: bilguiden


En Ranger Raptor er bygget til at blive beskidt. Foto: bilguiden

 

Video: Se hvordan Ford Ranger Raptor klarer en tur på en frossen sø