Ford Mustang Mache Bilguiden

VIDEOTEST: Ford Mustang Mach-E imponerer

Bilguiden har testet den helt nye elbil fra Ford - Mustang Mach-E der præsterer en rækkevidde på op mod 600 km og et imponerende højt udstyrsniveau.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Det er over to år siden, at vi første gang hørte om Fords første elbil. At der er gået to år til at vi nu endelig kan køre i Mustang Mach-E på dansk grund siger lidt om, hvor lang tid det tager at udvikle en ny bil. Men nu er den her. 

Lige så snart du sætter Mach-E i drive og trykker på speederen møder du elbilens force nummer et. Stilhed. 

VIDEO: Se bilguidens test af Mustang Mach-E


Med eller uden lyd

Mach-E byder på tre forskellige køreprogrammer, Active, Whisper og Untamed. Køreprogrammerne adskiller sig ved forskellig speederrespons og regenerering fra bremsning og så lyden. I Untamed hjælper højttalerne nemlig til og giver lidt motorlyd til acceleration. Ligegyldigt for mange - lir for resten. 


Det der minder mest om en Mustang er baglygterne og det ikoniske hesteemblem. Ellers er der ikke meget Mustang over Mach-E. Foto: bilguiden

To batterier og både bag- og firehjulstræk

Mach E fås med to forskellige batteristørrelser og dermed to forskellige rækkevidder. 75 kWh batteri med standard rækkevidde på op til 440 km. Og et knap 99 kWh batteri med udvidet rækkevidde på op til 610 km. Tallene er opgivet ved blandet kørsel og efter de mere retvisende WLTP-målinger, men kører du lidt friskt eller om vinteren, så skal du ikke regne med det fulde udbytte.

Derfor skal du ikke blive skuffet hvis du når 10-15-20% kortere end det opgivne. Men kører du pænt og temperaturen siger plus 15 grader, så er tallene ikke helt ved siden af. Mach-E kan lades med op til 150 kW, hvilket giver en ladetid på kun 45 minutter fra 10-80%. En normal ladeboks på 11 kW, som du kan få installeret derhjemme. lader den op på ni timer.

Hurtig og potent

Vælger du Mach-E med det lille batteri og baghjulstræk får du 269 hk og en acceleration fra 0-100 km/t på ca. seks sekunder. Tager du det store batteri får den 294 hk og stort set samme acceleration. Begge med et moment på 430 Nm.
Vælger du det lille batteri med firehjulstræk får du også 269 hk men en forbedret acceleration fra 0-100 km/t på 5,6 sekunder. Og endelig kan du vælge det store batteri og firehjulstræk med 351 hk og 0-100 km/t på 5,1 sekunder.  Begge med et moment på hele 580 Nm.


De to store skærme i Mach-E er standard og fungerer virkelig godt og flydende. Heldigvis, for der ikke mange andre knapper i bilen. Foto: bilguiden

Masser af standardudstyr og enkle pakker

Mach-E er rigtig godt udstyret fra begyndelsen med 2-zonet klimaanlæg, varme i sæder, forrude og rat, parkeringssensor for/bag og bakkamera, fuld LED-for og baglygter, 18" alufælge og elektrisk håndbremse. En stor nyhed i Mach-E er et nyt låsesystem, hvor telefonen kan erstatte din bilnøgle og du bare trykker dig ind på en knap. Samtidig har du via en app og mobilnettet adgang til al data om bilen, og du kan også låse dig ind og starte bilen med en kode på døren, hvis mobilen er løbet tør for strøm.

Også på sikkerhedsudstyr scorer Mach-E højt med aktiv nødbremse med fodgænger og cyklistgenkendelse, vejbaneassistent og blindvinkelassistent.


Klimaanlægget styres fra bunden af skærmen. Det fremgår på skærmen hele tiden og skal heldigvis ikke findes frem hver gang. Foto: bilguiden

AWD med mere udstyr

Vælger du firehjulstræk får du endnu mere udstyr med. Det indebærer blandt andet 19" alufælge, adaptive LED-forlygter, 8-vejs eljusterbare forsæder med memory, sortlakerede hjulbuer og sidelister, elfoldbare sidespejle, røde bremsekalibre og mørkt loftsindtræk.

Ekstraudstyret er samlet i to pakker. Teknologipakke og teknologipakke+. Teknologipakken indeholder B&O lydsystem, elektrisk håndfri bagklap, parkeringsassistent og 360 graders kamera. I pluspakken er det store trækplaster panoramaglastaget.


Et helt nyt låsesystem betyder, at du åbner både for- og bagdørene ved at trykke på en knap. Foto: bilguiden

Lækkert interiør og enkelt design

Interiøret i Mach-E er strømlinet og enkelt og en klasse op i forhold til, hvad vi kender fra Ford.

I elbilen klares det meste via de to skærme på henholdsvis 10" og 15” som er super klare og meget intuitive. Heldigvis, for der er ikke mange knapper tilbage i bilen og alt klimastyring foregår fra bunden af den store skærm.


Der er masser af plads til både lange ben og håret på hovedet på bagsæderne. Foto. bilguiden

Overraskende rummelig

Mustang Mach-E er en smule længere og bredere end Ford Kuga men knap så høj. Du får dog stadig en høj indstigning og siddehøjde uden at gå på kompromis med køreegenskaberne. Den føles større indeni end den syner udenpå. Samtidig er bagsædepladsen god til endda tre voksne.

Bagagerummet rummer 519 liter og har ikke helt den samme højde som Kuga. Til gengæld får du yderligere 100 liter i det Ford kalder et 'Frunk' omme foran.

Mach-E er et flot første el-pletskud fra Ford. Den præsterer på rigtig mange parametre og er både sjov at køre i samtidig med, at du får pladsen og frihøjden. Og så gør det da heller ikke noget at batteriet giver en af klassens længste rækkevidder.


Bagagerummet i Mach-E er med 519 liter ganske fint. Du kan også indstille bunden i to niveauer. Foto: bilguiden


Der er plads til yderligere 100 liter foran under kølerhjelmen i det, Ford kalder et Frunk. Foto: bilguiden