Dacia Sandero Stepway Bilguiden

VIDEOTEST: Dacia Sandero med kæmpe kvalitetsløft

Dacia Sandero og Stepway er kommet i helt nye og markant forbedrede udgaver. Designet og kvaliteten er løftet og der er nye standarder for det udstyrsniveau, du kan forvente i en nye Dacia selv fra billigste udgave.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·
VIDEO: Se bilguidens test af den nye Dacia Sandero her

Anmelderne roser den nye Dacia Sandero, som byder på et helt nyt og moderne design og en utrolig skarp startpris på bare 119.900 kroner. 

Sandero har samme størrelse som sin forgænger, men så holder lighederne også op. Den har fået nye moderne LED-lygter og aircondition som standardudstyr. Pladsen indvendigt er forbedret med hele 42 mm mere benplads. Sandero fås også som crossover i en forhøjet Stepway-udgave med bedre indstigningshøjde. Med begge udgaver følger tre års garanti eller op til 100.000 km.

En motor - nu med automatgear

Som sædvanlig har Dacia lånt motoren i Sandero fra storesøster Renault. En 1,0 liters turbomotor med 90 hestekræfter som passer rigtig godt til bilens størrelse.

Diesel er droppet, og det er derfor den eneste motor til bilen som til gengæld fås med CVT automatgear for første gang for en merpris på cirka 20.00 kroner.

Selvom de højere crossover/SUV-biler har ry for et dårligere brændstofforbrug, så svinger det ikke meget ved Sandero, der i den almindelige udgave kører ca. 18-19 km/l, og den højere Sandero Stepway klarer 17-18 km/l. 


Kvaliteten af interiør og kabine er markant forbedret på den nye Sandero. Samtidig kan man nu indstille førersæde og rat, så komforten højnes. Foto: bilguiden

Nyt interiør fra A-Z

I laveste udstyrsniveau Essential får du ikke nogen klassisk bilradio. Til gengæld kan du koble din telefon til og via en app og skærmen i instrumentpanelet se radiokanal og navigation.

Dacia forventer dog, at mange vælger at give de ca. 15.000 kroner mere og få den lidt bedre udstyrede Comfort-udgave med elruder bagi, parkeringssensor bag og ikke mindst en 8” touchskærm med Apple Carplay og Android Auto.


Dacia Sandero er den lavere udgave med indfarvede skærmkanter. Sandero Stepway har mere frihøjde og har med tagrælinger og sorte detaljer et lidt andet udtryk. Foto: bilguiden

Sandero har fået ny instrumentering, der ergonomisk er placeret langt bedre. Der er også kommet højde- og længdejusterbart rat og et armlæn. Sikkerhedsmæssigt bygger den på samme platform som den nye Renault Clio og Captur. Det betyder blandt andet et forstærket karosseri, seks airbags og automatisk nødbremse som standard sikkerhedsudstyr.

Sandero må også tage 1100 kg på krogen, hvilket er rigeligt til haveaffaldet.


Sandero Stepway er rummelig og kan sagtens have to voksne på 185-190 cm på bagsædet. Foto: Bilguiden

Billigt ekstraudstyr

Ekstraudstyret til den nye Sandero er samlet i få overskuelige pakker til overskuelige priser.

En 'kamerapakke' tilføjer for bare 4500 kroner parkeringssensor foran, bakkamera og blindvinkelalarm. For 6000 kroner får du en 'Teknopakke' der giver yderligere klimaanlæg, nøglefri adgang, elektrisk håndbremse og centerarmlæn med opbevaring.

Til sidst er det værd at fremhæve Dacias 3 års fabriksgaranti eller op til 100.000 km. Mere end flere konkurrenter kan prale af.


Sandero er imponerende nok med Fuld LED-forlygter som standardudstyr. Foto: bilguiden


Bagagerummet i Sandero er vokset med beskedne 8 liter og kan rumme 328 liter, hvilket er pænt for størrelsen. Kan du undvære reservedæk, så har du endnu flere liter under bunden. Foto: bilguiden