Varebiler

Over de seneste fem år er der samlet set solgt 172.143 varebiler på det danske marked - eller sådan cirka 95 stykker hver eneste dag. Og en model trækker klart fra de andre - Ford Transit Custom. 

Hver gang der på det danske marked er blevet solgt 20 varebiler, så har Volkswagen Transporter, Renault Trafic, Mercedes-Benz Sprinter, Mercedes-Benz Vito og Renault Master hver tegnet sig for en solgt model af de 20.

Men når så Ford Transit Custom samtidig har solgt to modeller, så giver det en klar førerposition til den roste varebil.

ford transit custom 2019 eksterioer topsaelger succes velkoerende velindrettetFord Transit Custom er en yderst populær model - og den er da også den klart mest solgte varebil de seneste fem år i Danmark. PR-foto

Ialt er der i de seneste fem år solgt 16.469 Ford Transit Custom-biler på det danske marked, og dermed tegner modellen sig næsten for hver tiende solgte varebil.

Markedsandelen er støt stigende

Markedsandelen for Ford-modellens vedkommende er på 9,57 procent, mens det for Volkswagen Transporter er på 5,78 procent. Renault Trafic er nummer tre med 5,02 procent.

Faktisk er Ford Transit Customs markedsandel kun steget, som tiden er gået. Ser vi på de seneste tre års salg, er den nemlig oppe på 10,63 procent.

Markedsandelen stiger til 11,81 procent, hvis vi fokuserer på perioden fra 1. november 2017 til 31. oktober 2019 - altså to år. 

Det seneste års salg sender markedsandelen helt op på 12,37 procent - så ingen tvivl om, at Ford Transit Custom holder ved.

Ford holder fanen højt

Den helt aktuelle hitliste fra oktober 2019 viser således, at det fortsat er Ford Transit Custom, der fører feltet an med 305 solgte enheder.

Mercedes-Benz tager både anden- og tredjepladsen med Sprinter og Vito, der er solgt i henholdsvis 180 og 156 eksemplarer.

Ford Transit er nummer fire med et salg på 131 køretøjer.

Hvis du også er fristet af en Ford Transit Custom, så kan du læse meget mere om den her.