Nyttig viden

Bjarne Nielsen kan i år fejre, at hans bilkoncern af samme navn runder de 30 år. Vi har tegnet et portræt i tre dele af grundlæggeren, der fortsat står i spidsen for en af landets største bilforretninger. Du kan læse første afsnit her. 

 

Læs anden del af portrættet herLæs tredje del af portrættet her. Og her kan du vinde en spritny Ford Fiesta...

Bilkoncernen Bjarne Nielsen A/S har sit hovedsæde i Herning, og har sine bilhuse og dattervirksomheder spredt ud over det meste af Danmark.

Men manden bag, der naturligvis deler navn med koncernen, er selv bosat en pæn køretur fra nærmeste bilforretning - i den lille by Virklund syd for Silkeborg. Her er dejligt, naturskønt og der er god tid til at se tilbage på en virksomhed, der har udviklet sig markant gennem de sidste 30 år.

- Jeg er meget glad for naturen, og sammen med min kæreste går jeg mange ture i området. På den måde er det helt ideelt at bo her, lige midt i Søhøjlandet, forklarer Bjarne Nielsen.

Bilmanden står i dag i spidsen for Bjarne Nielsen-koncernen, som - ud over selve Bjarne Nielsen-forretningerne - rummer Motorpoint i Herning, Bilernes Hus i Silkeborg og det landsdækkende leasingselskab Leasing.dk.

Begyndte som købmand

I 2018 fejrer Bjarne Nielsen-koncernen sit 30 års jubilæum.

- Jeg er vokset op i Varde, hvor jeg gik på handelsskolen, som det hed dengang. Mine forældre drev en mindre købmandsbutik, og da jeg var 18 år, døde min far meget pludseligt, og så var jeg nødt til at tage over, så min mor ikke skulle stå alene med forretningen. Det ville hun ikke kunne have klaret, forklarer Bjarne Nielsen.

Han blev derefter udlært købmand i en tid, hvor der var gang i en voldsom konsolidering inden for branchen.

- Jeg kunne hurtigt se, at en lille lokal butik som vores ikke var gearet til fremtiden. Det ville ikke holde, og derfor var det vigtigt at komme videre, fortæller Bjarne Nielsen, som sammen med familien fik solgt købmandsbutikken i tide.

Biler er ikke interessante

På det tidspunkt var han i begyndelsen af 20’erne, og med tiden begyndte Bjarne Nielsen at uddanne sig til revisor.

- Det var en naturlig konsekvens af, at jeg var meget interesseret i tal, økonomi og regnskaber. Jeg blev da også ansat i et stort revisionsfirma i Esbjerg, og det var her, at jeg så småt fik øjnene op for bilbranchen, om end det var lidt tilfældigt, erkender Bjarne Nielsen.

Han indrømmer blankt, at biler faktisk ikke siger ham ret meget.

- Selvfølgelig vil jeg hellere køre i en ny bil, end jeg vil køre i en gammel. Men om der står Ford eller Volvo på bagklappen, det er faktisk uinteressant.

Men selve branchen var Bjarne Nielsen på ingen måde uinteresseret i, for på et tidspunkt havde den lokale Toyota-forhandler brug for assistance i forbindelse med et kommende generationsskifte.

Blev bilsælger ved et tilfælde

- De opgaver, som jeg arbejder med, engagerer jeg mig typisk meget i. Og for denne Toyota-forhandler lavede jeg en forretningsplan, som blev præsenteret for medarbejderne i virksomheden og for de parter, der potentielt skulle overtage bilforretningen, forklarer Bjarne Nielsen.

Men den blev ikke modtaget godt, for parterne ville ikke være med til at gennemføre generationsskiftet.

- Det forstod jeg overhovedet ikke, for det var virkelig et godt tilbud. Og det havde jeg heller ikke lagt skjul på overfor forhandleren, som i stedet spurgte mig, om jeg ikke var interesseret. Og det var jeg, pointerer Bjarne Nielsen, mens han lader blikket vandre ud over de skovklædte bakker på den modsætte side af søen.

I 1982 købte han derfor en tredjedel af Toyota i Varde med henblik på at købe resten senere.

Da bilsalget eksploderede

- Det var en utrolig spændende tid. Du skal tænke på, at Toyota i 1980 havde en markedsandel i Danmark på under en procent, og den var i 1988 steget til 22 procent. I den samme periode steg bilsalget fra 70.000 til omkring 180.000 biler om året, så der blev virkelig solgt japanske biler i de år, fortæller Bjarne Nielsen, som stod for driften af forretningen.

Læs anden del af portrættet her

Læs tredje del af portrættet her

Og vind en spritny Ford Fiesta her...

 

--

Vi fejrer 30 års jubilæum

I anledning af jubilæet har vi set lidt nærmere på Bjarne Nielsen-koncernens udvikling siden grundlæggelsen i 1988 - den kan du læse mere om her.

Vi har også lavet en gennemgang af de forskellige bilhuse, der tilsammen udgør Bjarne Nielsen-koncernen.

I forbindelse med 30 års jubilæet har Bjarne Nielsen A/S søsat en stor kampagne med masser af skarpe priser, fremragende tilbud og muligheden for at vinde en fin Ford Fiesta.

Læs meget mere om de forskellige jubilæumstilbud her.