UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Årets bil 2019

Lørdag satte DR fokus på biler i almindelighed - og på valget af Årets Bil i Danmark gennem 50 år i særdeleshed. Den kendte livsstilsekspert - og bil-entusiast - Christian Grau gelejdede seerne gennem de forskellige processer, som ligger bag valget af Årets Bil i Danmark. Og hvis du ikke fik det set, så hjælper vi med et link.

 

Ford Focus kørte med flest stemmer og dermed laurbærrene, da Årets Bil i Danmark 2019 for nylig blev afgjort. AaB Capri

Det har vi allerede omtalt ad flere omgange, så intet nyt på den konto. 

Men forleden valgte DR at lave tema-lørdag om den danske bilkåring, der i år kan fejre, at det er 50 år siden de danske motorjournalister første gang trådte sammen og valgte deres favorit. 

Dengang var det den spændende Ford Capri, som hev pokalen i hus - og i tv-programmet sætter livsstilseksperten Christian Grau (billedet øverst), som selv er motorjournalist, en del af de biler, der siden 1969 er blevet kåret som den bedste.

Følger tre bil-eksperter AaB Alfa

Christian Grau snakker i løbet af udsendelsen også med tre motorjournalister, som har hver sine præferencer for, hvad de synes årets bedste bil skal kunne. 

De tre er bilblogger Malene Raith fra online-magasinet Pret-A-Partir, MKD-formand Karsten Meyland Lemche fra FDM/Motor samt bilnørden Anders Berner, der leverer video-tests til Bilbasen

Vi følger de tre under de indledende manøvrer ved Årets Bil-kåringen, der foregår på Jyllands-Ringen, ligesom vi også er med, da finalen bliver afviklet i en museumssal i Hvidovre. 

AaB Fiat Mulit

Olsen-broderen og sportsvognen 

En række bil-elskere fortæller i udsendelsen om deres forhold til biler. Blandt andet forsøger musiker Jørgen Olsen at fortælle om - og retfærdiggøre - sin forelskelse i en Aston Martin. 

Livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup fra "Kender du Typen" argumenterer også for deres valg og fravalg af køretøjer - og endelig opfordrer filmskaber og tegner Anders Morgenthaler seerne til at tage klimaudfordringen alvorligt. Han kører selv i en Tesla. 

Fik du ikke set programmet, så ligger det online på DR's hjemmeside.

Du kan klikke dig vej til tema-udsendelsen her. Læs om Årets Bil-udstillingen her.

AaBD tema JWHer taler programvært Christian Grau (til venstre) med pressechefen for Jaguar og Land Rover, Søren Hyltoft. Foto: DR