Årets bil 2019

Der er lagt i ovnen til en gigantisk jubilæumsfest, når Årets Bil i Danmark 2019 bliver kåret onsdag den 23. januar 2019. Det foregår på Forstadsmuseet i Hvidovre, hvor også de 50 foregående Årets Bil-biler er udstillet. Fem finalister er med i opløbet om at løbe med den fornemme titel i 50-året for kåringens begyndelse.

 

Som noget helt nyt er det denne gang muligt for folk uden for branchen at købe sig adgang til den store fest, der også markerer 50-året for den første Årets Bil i Danmark-kåring.

De seneste måneder har Viborg Museum lagt betongulv til en gigantisk udstilling med samtlige 50 Årets Bil-biler, fra Ford Capri i 1969 til Seat Arona i 2018. Denne udstilling er i disse dage ved at blive rykket til Forstadsmuseet i Hvidovre, hvor portene slås op torsdag den 24. januar. Finalefelt2

Allerede aftenen inden er det dog muligt at gæste udstillingen - og i samme åndedrag deltage i festlighederne og kåringen af Årets Bil i Danmark 2019.

Prestigefyldt prisuddeling

For første gang sælges der således billetter til begivenheden, omend det samlede antal begrænser sig til 50 styk. 

I anledning af 50-års jubilæet for kåringen er det muligt at købe billetter til den prestigefyldte prisuddeling, der ellers har været et lukket arrangement for bilbranchen.

Kom og bliv klogere på årets fem finalister, få et indblik i den nervepirrende stemmeafgivning og vær vidne på første parket, når årets vinder afsløres sidst på aftenen. De fem finale-biler, der blev udvalgt tilbage i oktober 2018, er: Ford Focus, Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508.

Blærerøv skal være vært

Inden prisuddelingen vil der være fri adgang til udstillingen - og klokken 18 indledes der med en velkomstdrink.

Den selvudnævnte "Blærerøven" - også kendt som Mads Christensen - vil være konferencier hele aftenen, og der vil bliver serveret en lækker tre-retters menu fra tv-vært Timm Vladimirs køkken. Naturligvis med en vinmenu, der er afstemt efter maden. Finalefelt6

Når samtlige stemmer fra de godt 20 jurymedlemmer fra MKD (Motorjournalisternes Klub Danmark) er afgivet, og vinderen er fundet, vil festlighederne fortsætte med diskjockey og bar.

Prisen for at deltage er 1200 kroner per person - og man kan købe sin billet via dette website. man kan også læse mere om udstillingen her.

Få billetter til salg

Årets Bil i Danmark 2019 bliver kåret i Fægtesalen ved Forstadsmusset, som ligger på Alarmpladsen 6, 2650 Hvidovre.

Der er kun 50 billetter til salg, og derfor anbefaler arrangørerne, at man skynder sig med at få købt billetten, såfremt man vil være sikker på at kunne deltage i arrangementet. Det er ikke muligt at købe billetter i indgangen på selve dagen.

Du kan læse meget mere om Årets Bil i Danmark 2019 her. Og se billeder fra udstillingen (i Viborg) herunder.

Viborg2

Viborg3

Viborg4

Viborg5

Viborg6

Viborg9