Volvo V90 Politibiljpg

Snart kører politiet Volvo

Dansk Politi har valgt at skifte hundepatruljernes Ford Mondeo'er ud med helt nye Volvo V90-biler, der er ombyggede specielt til politiet.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Dansk Politi er på nippet til at skifte en stor andel af deres patruljevogne ud med en helt ny model. Helt præcist er det de velkendte blå Ford Mondeo hundebiler, som inden længe er erstattet af 490 nye Volvo V90.

Den nye politibil til hundepatruljer er en særligt udviklet Volvo V90 til politibrug. Modellen, der helt nøjagtig hedder Volvo V90 B5 diesel (mild hybrid) AWD Momentum, har i flere år været benyttet som hundebil i svensk politi, og siden har norsk, engelsk, hollandsk og italiensk politi også taget den til sig.

Valgt blandt 10 forskellige modeller

Rigspolitiet modtog i forbindelse med udbudsrunden i alt 10 tilbud på nye hundebiler, men det var altså Volvo V90, der klarede sig bedst i forhold til både køreegenskaber og pris.

Volvo V90 har blandt andet en øget åbningsvinkel på bagdørene, fælge med optimeret køreeffekt, forstærkede bremser og en undervogn, der er særligt tilpasset udrykningskørsel med tungt læs. Desuden kan bilerne efterlades aflåst med motoren i tomgang. Det er Volvo selv som specialbygger bilerne og samtidig laver en opbygning af hundeburene, som sikrer, at de ikke presses ind i kabinen ved påkørsel bagfra.

- Hundeførerne har haft mulighed for at komme med deres faglige input undervejs i processen, og det er jeg rigtig glad for. Blandt andet har hundevelfærden været et vigtig parameter. Eksempelvis i forhold til, hvor højt hundene skal springe for at komme ind i bilen. Men generelt har der været behov for at få en ny og mere tidssvarende hundebil, der kan leve op til de forventninger, der er til en hundepatrulje i dag. Desværre har kontraktunderskrivelsen trukket ud. En af grundene er, at Rigspolitiet har skiftet stort set hele øverste ledelse ud undervejs, siger Michael Bergmann Møller, medlem af Politiforbundets forhandlingsudvalg og politisk ansvarlig for udstyr, udrustning og sikkerhed til fagmagasinet Dansk Politi. 

Det forventes, at leveringen af de nye Volvo V90 til hundepatruljerne begynder her i starten af 2021.