UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Renault

PMS Renault overst

Fransk biludstilling gav også plads til de ikoniske modeller 

Byernes by danner fra den 4. til den 14. oktober ramme om den bedst besøgte bilmesse på europæisk jord. Og selv om det mest handler om helt nye biler, så er der også mulighed for at studere de mere legendariske klassikere på Paris Motorshow.

Bjarne Nielsen A/S har været på besøg på Mondial de L'Auto - eller Paris Motorshow - hvor et overflødighedshorn af nye og kommende bilmodeller bliver vist frem.

Messen, der er den mest velbesøgte på europæisk grund med rundt regnet 1.000.000 gæster i løbet af de 11 officielle åbningsdage, er generelt et mekka for bilentusiaster og folk inden for branchen.

Her bliver linjerne for fremtidens biler lagt fast - og den ene vilde prototype og showcar efter den anden kæmper med at vise tendenser og tegn på fremtidens køretøjer.PMS Renault Histo2

En tur ad "Mindernes Allé"
Paris Motorshow er dog ikke kun nye og kommende bilmodeller - der er også blevet plads til biler af den mere ikoniske og klassiske slags.

Således er en stor del af Hal 5 - og vi taler altså ikke haller i håndboldhalstørrelse her - udlagt til en tur ned ad Mindernes Allé.

Udstillingen hedder "Route Mythiques" og betyder noget i retning af de mytiske ruter. Læs mere om udstillingen her.

Fra dengang farfar var dreng
Og det er en tur, som inkluderer adskillige bilmodeller fra dengang farfar var dreng. Og endda før det.

Vi greb det nærmest kamera og fik foreviget nogle af de mere genkendelige modeller. Dem kan du se under artiklen.

Vi har forsøgt at finde frem til de nøjagtige modelbetegnelser - men skulle der være unøjagtigheder, så hører vi gerne om det.

Den første Renault af dem alle
Du kan eventuelt skrive til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med en kommentar.

Hvis du vil læse flere nyheder fra Paris Motorshow - som på det lokale sprog hedder Mondial de L'Auto - kan du roligt klikke her.

Billedet herover viser den første Renault overhovedet - en Voiturette Type A fra 1898!

Herunder har vi fat i en Renault 5, som også i Danmark var en virkelig populær model. Den blev produceret fra 1972-1996:PMS Renault histo1

Her er vi noget længere tilbage - men denne Renault PR Autocar fra 1927, som er datidens svar på en Renault Trafic minibus:
PMS Renault Histo3

Renault 4CV så dagens lys i 1947 - og den var tydeligt inspireret af den tyske Folkevogn:
PMS Renault Histo4

Alpine laver sports- og racerbiler - og er en del af Renault-Nissan-koncernen. Her har vi fat i en Renault Alpine A310, som blev bygget i perioden fra 1971 til 1984:PMS Renault Histo5

Den første Renault Espace fra 1984 var faktisk lidt af en pionér-model, idet den reelt var den første MPV på europæisk grund.
PMS Renault Histo6

Så er vi tilbage ved Alpine med denne smukke A108, der blev produceret fra 1958 til 1965:
PMS Renault Histo7

Dette er ikke ligefrem en Renault-model, som man ser hver dag på de danske landeveje. Den eksakte model er fra 1972 - men blev produceret fra 1966 til 1981. Der er tale om en Renault Torino:
PMS Renault Histo8

Og har du gode øjne - og er fransk-kyndig, så kan du læse mere om modellen på disse to fotos:
PMS Renault Histo9

PMS Renault Histo9 2