Renault

Elbils-succes er ikke kun lig med Tesla. Renault Zoe indtager førstepladsen som bedst sælgende elbil i Europa i første halvår af 2020.

Også herhjemme har flere og flere fået øjnene op for den kompakte og elegante elbil. Siden introduktionen på det danske marked er der solgt over 3000 styk – og alene i september er der solgt mere end 100 nye biler – rekord for 2020.

- Succesen skyldes flere ting. For det første får man for blot 209.900 kroner en elbil med en rækkevidde på 393 kilometer, men det er langtfra hele forklaringen, siger direktør i Renault Danmark Yana Minenko og fortsætter:

- Zoe appellerer bredt. Halvdelen af kunderne i september var private kunder, der enten købte eller leasede, mens den anden halvdel f.eks. er kommuner eller delebilsordninger, så det er en bil til mange forskellige opgaver, fortæller direktøren.

Stigende succes

Siden Zoe for alvor blev sat i produktion i 2012 er der solgt mere end 226.000 Renault Zoe i Europa. Kigger man alene på markedsandelen til og med juli måned er den på ikke mindre end 16.6%. Nærmeste forfølger er Tesla 3, med 12,2%.

Bag tallet gemmer der sig en vækst på 143% i forhold til året før, hvilket skyldes introduktionen af den helt nye Renault Zoe med et skarpere design, mere eksklusivt interiør og ikke mindst et langt større batteri.

Også Kangoo ZE kan smykke sig med titlen som Europamester. Med en markedsandel på ikke mindre end 30,5% er den dominerende – i et marked der ganske vist er noget mindre. Med en førsteplads i både person- og varebiler udgør Renaults elbiler samlet set det største antal i Europa med 306.000 elektriske køretøjer siden introduktionen af elbilerne tilbage i 2010. Et forspring på over 52.000 enheder i forhold til nummer to. 

I alt er der registreret knap 285.000 elbiler i Europa i første halvår af 2020 og tallet vokser hurtigere og hurtigere.