Kia

KIA Optima toppix

Koreanske KIA ligger helt i top i USA

Det er ikke mere end 25 år siden, at KIA gjorde sin entre på det amerikanske marked. Til gengæld har de gjort det med stil - og for fjerde år i træk ligger mærket helt i top i den store IQS-undersøgelse fra det anerkendte J. D. Power.

For fjerde år i træk har institutionen J.D. Power i USA anerkendt KIA som det bedste ikke-premiummærke.

Det skete, da resultaterne i den særlige IQS-undersøgelse (Initial Quality Study) forleden blev offentliggjort.

Heraf fremgår det, at KIA blot har 72 rapporterede problemer per 100 biler - og det er altså meget lidt, hvis nogen skulle være i tvivl.

Høster også roser i Danmark
Dermed bevarer det koreanske mærker - der siden 1996 også har været en del af det danske marked - sin førerposition med toppræstationer fra SUV’en KIA Sorento samt hatchbacken Rio.

Begge er det modeller, der også høster mange roser - og kunder - herhjemme.

Modellerne KIA Optima sedan, den kompakte SUV Sportage samt MPV’en Sedona kom ind på andenpladsen i deres kategorier. 

Sidstnævnte er ikke en model, der markedsføres i Danmark.

Kvalitet og håndværk i verdensklasse
Efter at have vundet IQS Awards i 2015, 2016 og 2017 tog den spektakulære KIA Soul endnu en gang førstepladsen blandt kompakte MPV’ere i undersøgelsen.

- Med førstepladsen blandt alle masseproducerede bilmærker for fjerde år i træk er der ingen tvivl om, at alle de modeller, som KIA producerer, byder på kvalitet og håndværk i verdensklasse, udtalte Michael Cole, der direktør hos hos KIA Motors America.

J.D. Power har i de seneste 32 år udgivet en årlig rapport, hvor de offentliggør kvaliteten og pålideligheden af de forskellige mærker i bilbranchen i USA.

En tilbundsgående undersøgelse
Den er baseret på svar fra 75.712 kunder, som enten har købt eller leaset en ny bil i 2018. De respektive kunder er så blevet interviewet efter at have haft bilerne i 90 dage.

Bilerne er blevet evalueret efter køreoplevelse, motorens og gearkassens funktion samt en lang række kvalitetsmæssige problemstillinger.

Man kan finde hele rapporten her.

Vil du også være en del af KIA-familien, så kan du finde en ny koreansk kvalitets-model her.

KIA Rio1 pix