Ford

Torsdag den 14. november er der premiere på en film, som de fleste bil- og motorsportsnørder har set frem til. Der er store stjerner på plakaten i filmen "Le Mans '66", der handler om en legendarisk fejde mellem Ford og Ferrari. 

Filmen "Le Mans '66" handler om optakten til det episke 24-timers Le Mans-løb i 1966, der i særdeleshed betød en dyst mellem bilfabrikanterne Ford og Ferrari.

Da bildesigneren Carroll Shelby bliver hyret af Ford, er det ikke for at skabe endnu et samlebåndskøretøj til den amerikanske befolkning.

Ford har nemlig besluttet, at de vil udvikle en racerbil, der kan vinde det prestigefyldte Le Mans-løb i Frankrig.

Intern og ekstern modstand

Men konkurrencen er hård, især fra de forsvarende mestre fra Ferrari, og chancen for at vinde handler ikke kun om bildesign, men også om at finde den rigtige racerkører.

Le Mans 66 2Matt Damon (til venstre) og Christian Bale er de to største navne på plakaten til "Le Mans 66"-filmen. Foto: Fox 

Til det formål hyrer Shelby den uregerlige, men brillante Ken Miles, og sammen må de tackle både intern og ekstern modstand under forberedelserne til det ultrahårde løb.

"Le Mans '66", der har premiere i en lang række danske biografer torsdag den 14. november, har Christian Bale og Matt Damon i rollerne som de to autentiske hovedpersoner.

Sætter fokus på motorsport

Matt Damon er nok bedst kendt fra "The Talented Mr. Ripley", "Bourne"-serien og "Oceans"-trilogien samt "Good Will Hunting", som sendte en Oscar i Damons retning.

Christian Bale kender vi fra "American Hustle", "Batman"-filmen samt "The Fighter", som han vandt en Oscar for.

Filmen - der i den amerikanske version hedder "Ford vs. Ferrari" er det seneste eksempel på en Hollywood-produktion om motorsport, der også tæller film som Driven og Rush.

Du kan se en ganske iøjnefaldende trailer for filmen her.