Renault Zoe Forfra

Renault Zoe slår konkurrenter på rækkevidde

Elbilen Renault Zoe har i forvejen en af klassens længste opgivede rækkevidder. Nu viser en stor engelsk test, at det også holder i praksis.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Renault Zoe er en elektrisk bestseller i Europa, og nu viser en engelsk test også, at Zoes rækkevidde i den grad er til at regne med.  

I testen foretaget af det store engelske site – CarWow –  der vel bedst kan sammenlignes med Bilbasen - er Zoe den af alle de testede biler, der kører længst, og som i testen er meget tæt på den lovede rækkevidde.

Kører samlet fra London og nordpå 

Testen er ikke videnskabelig, men de seks udvalgte elbiler kører i kortege fra London og nordpå. Og de kører indtil batteriet er helt tømt for strøm og bilerne simpelthen går i stå.

Der er forskel på de forskellige modellers batteristørrelse. Testen indikerer derfor kun, om bilerne overholder deres lovede WLTP-rækkevidde og dermed, hvor langt de reelt kan køre på et fuldt batteri. Derefter kan man så konkludere på resultatet set i forhold til prisen.

Renault Zoe vinder på pris og rækkevidde 

Alle bilerne i testen er mindre elbiler og nogle af modellerne som Honda e, der var i opløbet til at blive Åerst Bil i Danmark, har et batteri som ikke engang rækker 200 km. men er knap 50.000 kr. dyrere end vinderen Renault Zoe.  

Samtidig leverer de to største konkurrenter til Zoe, Opel Corsa e og Peugeot 208e kun 74-83 % af den lovede rækkevidde og er samtidig dyrere i startpris. 

Renault Zoe beviser altså endnu engang, at den er et af de stærkeste kort i klassen for mindre elbiler. 

Resultat

De testede biler er: (VW e-Up var med i testen, men markedsføres ikke længere i Danmark):

Honda E fra 277.000 kr.    181 km på en opladning – 90 % af WLTP 
Peugeot 208e fra 239.990 kr. 259 km på en opladning – 74 % af WLTP
Mini Electric fra 266.000 kr. 247 km på en opladning – 106 % af WLTP
Opel Corsa e fra 239.990 kr. 280 km på en opladning – 83 % af WLTP
Renault Zoe fra 219.900 kr. 369 km på en opladning - 96 % af WLTP
Se Carwows test på youtube: