UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyheder fra bilens verden

Lørdag den 15. juni klokken 15 skydes 2019-udgaven af Le Mans-løbet i gang. Det afsluttes 24 timer senere. Samtidig er traileren til en storfilm om en legendarisk Le Mans-dyst, hvor Ford spiller en hovedrolle, netop blevet offentliggjort.

 

Selv om det danske motorsportsikon Tom Kristensen ikke længere er aktiv racerkører og dermed notorisk Le Mans-favorit, så er det franske 24 timers-løb fortsat værdsat af mange danskere.

Lørdag den 15. juni skydes 2019-udgaven af løbet i gang, og det skal nok komme til både spektakulære og iøjnefaldende situationer, når de 61 racerbiler triller (!) ud på den første omgang.

LeMans3Der bliver ræs for alle pengene i de 24 timer. PR-foto: Le Mans.org

Le Mans foregår på en - til lejligheden - konstrueret banestrækning på sammenlagt 13,6 kilometer.

Le Mans-dyst på filmlærredet

Toyota indtager pole position og er også favorit til den samlede sejr i den vigtigste af de fire forskellige bilklasser. Se hele start-grid'en her.

Er du interesseret i at læse mere om Le Mans-løbet, kan det ske via dette link - mens du skal ind på TV2 for at følge løbet undervejs.

Samtidig med opvarmningen til årets Le Mans, har en ny trailer set dagens lys - og ja, der er stor sammenhæng med det franske løb.

Damon og Bale på samme hold

Filmen - der godt nok først har premiere til november ifølge Kino.dk - handler om den legendariske fight mellem Ford og Ferrari på Le Mans i 1966.

LeMans1Le Mans er et tilløbsstykke uden lige. PR-foto: Le Mans.org

Og ifølge rygter ligner det på forhånd én af de store kandidater til award-sæsonen med en rolleliste bestående af navne som Christian Bale, Matt Damon og Jon Bernthal.

I meget korte træk forsøger den amerikanske bildesigner Carroll Shelby (Matt Damon) sammen med den frygtløse britiske racerkører Ken Miles (Christian Bale) sammen med Ford at bryde den store Ferrari-dominans.

Du kan se traileren her.