Mazda MX30 Bagfra

Oplev den nye elbil Mazda MX-30

Du kan helt eksklusivt opleve Mazdas første elbil MX-30 hos Bjarne Nielsen i Skive.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Mazdas nye elbil, Mazda MX-30, lanceres i september, men vi har helt ekstraordinært fået én bil hjem allerede nu, som du kan være heldig at opleve, før den introduceres til september.

Du kan se og prøvekøre Mazda MX-30 hos Bjarne Nielsen i Skive (Elskjærbakken 10) den 16. juli fra kl. 13.30 - 16.30. Her vil vores salgskonsulent Rikke Svinth være med på alle prøveture og samtidig fortælle dig om alt det udstyr MX-30 har at tilbyde.

Der er et begrænset antal pladser til prøveture og derfor kræver arrangementet tilmelding. Dette kan ske til afdelingschef Søren Dahl Pedersen på [email protected]. Skriv dit navn, telefonnummer, antal og specifikt tidspunkt for ønsket prøvekørsel. Man modtager en bekræftelse på mail. Hvis tiden allerede er taget, kontakter vi dig med andet forslag.

Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet, og du får besked, hvis arrangementet er fuldt booket. Vi forsøger selvfølgelig at nå så mange prøvekørsler som muligt men samtidig gøre plads til, at du kan fornemme om bilen er noget for dig.


En særlig detalje ved den nye MX-30 er de specielle døre som åbner hver sin vej. Foto: Mazda

Om Mazda MX-30

MX-30 bliver Mazdas første rene elbil som har en 145hk elmotor med et batteri på 35,5 kWh og en rækkevidde på 200 km. Prisen starter ved 240.000 kroner. Den kan også privatlease den for bare 3.195 kr om måneden.
Som sædvanlig er Mazdas modeller veludstyret fra begyndelsen og MX-30 fås i en 'First Edition' udgave til 253.000 med masser af udstyr. Du får fx automatgear, adaptiv fartpilot, parkeringssensor for/bag, adaptive LED-forlygter og sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse, Blind Spot Monitoring og Rear Cross Traffic Alert som advarer dig ved krydsende trafikanter i dine blinde vinkler. 

Et af Mazda MX-30s særlige kendetegn er de specielle bagdøre som åbner i den modsatte retning og derfor sammen med fordørene åbner bilen mere op. Derudover holder Maxda fast i deres prisvindende design. 


Interiøret og designet i MX-30 er på Mazdas vanlige meget høje niveau. Læg mærke til aflægningen i midten som er belagt med kork. Foto: Mazda

Rækkevidde er nok til fleste

Mazda har selv fået lavet undersøgelser af bilisters kørselsmønstre som viser, at langt størstedelen kan dække deres daglige kørselsbehov med en rækkevidde på maksimum 200 km. Derfor har MX-30 netop en rækkevidde på 200 km målt efter den mere retvisende WLTP-målemetode. 

Mazdas undersøgelse bakkes op af blandt andet Transportvaneundersøgelsen fra Transport DTU, der viser, at danskerne i 2019 i gennemsnit kørte 28,7 km om dagen i personbil. Der er selvfølgelig stor forskel mellem borgere på landet og i byerne, men ikke desto mindre vil 200 km om dagen være rigeligt for de fleste.


Mazda MX-30 fortsætter Mazdas prisvindende designlinje kaldet 'KODO - Soul of Motion'. Foto: Mazda