Arkana5

Ny SUV fra Renault til Danmark

Renault introducerer en helt ny SUV i Europa og Danmark ved navn Arkana.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Du skal snart vænne dig til endnu en Renault model på de europæiske veje - og muligvis de danske. Det drejer som om SUV Coupé'en Arkana der kommer til Europa i 2021.

Alle bilmærker har en eller flere SUV-modeller på programmet. For kunderne er vilde med de høje og sportslige biler som har taget flere og flere markedsandele fra den klassiske stationcar. 

Renault Arkana har med sit sportslige Coupé design et helt nyt designsprog for Renault. Formerne taler ind i et design, som ellers har været forbeholdt premium-mærker, men Arkana placerer sig både prismæssigt og stilmæssigt godt ind blandt de eksisterende modeller Mégane, Kadjar og Scénic.


Interiøret i Arkana er velkendt, hvis du har siddet i den nye Clio og Captur. Foto: Renault Danmark

Kendte Renault dyder

Interiøret i Arkana er som altid, når det er Renault der står bag, præget af rummelighed og praktiske løsninger. Og teknologien er i højsædet med store displays, der understreger bilens komfort. Arkana vil kunne fås i flere versioner – blandt andet R-S. Line, der tilføjer bilen både eksklusivitet og sportslighed.


Coupé formen på Arkana et nyt udtryk fra Renault, men findes allerede hos flere andre bilmærker. Foto: Renault Danmark

Kommer som hybrid

Den nye Renault Arkana har tre forskellige motorvarianter. Først og fremmest fås den med E-TECH Hybrid 140 hk, og dertil kommer den med to traditionelle 1.3 TCe benzinmotorer med 140 og 160 hk. E-TECH Hybrid teknologien, der allerede er at finde i Clio, Captur og Mégane, er en eksklusiv Renault opfindelse, der indeholder mere en 150 patenter og baserer sig på Renaults erfaring fra blandt andet Formel1.

Renault Arkana bliver lanceret i Europa i midten af næste år, men det er endnu for tidligt at sige om, og i givet fald hvornår, modellen kommer til Danmark.