Mazda CX 30 2020 1600 38

Ny SUV fra Mazda er lige på trapperne

Mazda CX-30 er en helt ny crossover SUV, der størrelsesmæssigt lægger sig midt mellem CX-3 og CX-5 og til en skarp pris.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Mazda CX-30 er en helt ny SUV, der med sin længde på knap 440 centimeter størrelsesmæssigt placerer sig mellem Mazda CX-3 og CX-5.

Det nye design kendes fra CX-3, men med det ekstra 0 i modelnavnet får du et mere praktisk og familievenligt alternativ. CX-30 giver dig de klassiske SUV-goder som lettere indstigning, en højere siddeposition og et stort lettilgængeligt bagagerum.

Startpris på 275.000

Den helt nye CX-30 introduceres til priser fra 275.000 kroner, når du kan opleve den til premiereweekend den 21-22. september. Prisen er for det laveste udstyrsniveau SENSE, mens mellemste niveau SKY begynder ved 289.000, og i det højeste udstyrsniveau COSMO lyder startprisen på 314.000 kroner.      

Fra begyndelsen vil CX-30 være tilgængelig med to forskellige motorer. Begge kan kombineres med en 6-trins manuel eller 6-trins automatisk gearkasse:

  • 2.0-liters Skyactiv-G benzinmotor med 122 hk
  • 1.8-liters Skyactiv-D dieselmotor med 116 hk.

I november 2019 udvides modelprogrammet med den revolutionerende, nye Skyactiv-X benzinmotor med 180 hk. Den skulle ifølge Mazda kombinere det bedste fra benzin- og dieselmotorerne og reducere brændstofforbruget med op til 30 procent.


Den ny Mazda CX-30 er en mellemting mellem CX-3 og CX-5. Den er 439,5 cm lang og er dermed 12 cm længere end CX-3 og 15,5 cm kortere end CX-5. Foto: Mazda Europe

Masser af standardudstyr

CX-30 er usædvanligt veludstyret allerede fra billigste udstyrsvariant. Den har som standard head-up-display i forruden, navigation, full LED-forlygter (nær- og fjernlys), delvis digital instrumentering, adaptiv fartpilot, Apple CarPlay, infotainmentsystem med 8,8” split screen og meget mere. Hertil kommer et næsten komplet sikkerhedsudstyr med blandt andet automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, vejbaneassistent, blindvinkelalarm, fjernlysassistent og skiltegenkendelse.

Det næste udstyrsniveau, SKY, giver også adgang til udstyr som elektrisk betjent bagklap, 18” aluminiumsfælge, nøglefri adgang, bakkamera og varme i rattet.

I den bedst udstyrede COSMO får man yderligere avancerede sikkerhedsfunktioner som et 360 graders kamera, der registrerer krydsende trafik. Mazda CX-30 COSMO har også sort læderindtræk, elektrisk indstilleligt førersæde, et Bose® Sound System med 12 højttalere.

Alle versioner af Mazda CX-30 med Skyactiv-X-motoren er derudover som standard udstyret med adaptive full LED-forlygter med segmentinddeling og signaturlys, mørktonede bageste sideruder og bagrude, B-stolpebeklædning i piano black og rammeløst bakspejl.


Mazda CX-30 skal tage kampen op med konkurrenter som Honda HR-V, Hyundai Kona, Mitsubishi Eclipse Cross og Peugeot 3008. Foto: Mazda Europe