Volvo Xc40recharge Twinengine Forfra

Nu kan du bestille Volvos første elbil

Volvos første elbil er bygget på den velkendte og meget populære XC40. Men drivlinjen er selvsagt helt anderledes. Nu kan den bestilles online.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Nu åbner Volvo for salget af XC40 Recharge Twin, mærkets første fuldelektriske SUV, og som noget helt nyt kan danske kunder afgive bestillingen online. Volvo Cars meddelte d. 2 marts, at virksomheden vil ændre den nuværende salgsmodel ved at flytte en stor del af bestillingsprocessen online.

- Vi glæder os meget til, at danske kunder endelig kan bestille vores første fuldelektriske SUV. XC40 Recharge Twin skal nemt og bekvemt kunne bestilles, der hvor kunden ønsker det, hvad enten det er online eller hos en af vores forhandlere, udtaler Sarka Fuchsova, Administrerende Direktør for Volvo Car Denmark.

Mens Volvo Cars investerer stærkt i online salgsplatforme, vil virksomheden opbygge stærke kunderelationer i tæt samarbejde med sine detailpartnere. Volvo-forhandlerne forbliver en vigtig del af kundeoplevelsen og vil fortsat være centrale i forhold til prøvekørsler, klargøring, levering og service af biler.

I tråd med den overordnede ambition om at forenkle købsprocessen ønsker Volvo Cars ligeledes at reducere kompleksiteten i sit modeludbud og fokusere på attraktive, forud-konfigurerede varianter. Når kunder bestiller en XC40 Recharge Twinomfatter den desuden en ’Volvo Care’ ordning, der blandt andet inkluderer service, udvidet garanti og vejhjælp.

Google Infotainment System

XC40 Recharge Twin leveres med et af de bedste infotainment-systemer på markedet, udviklet i fællesskab med Google og baseret på Android-styresystemet. Det giver brugerne adgang til integrerede Google-apps og -tjenester - såsom Google Maps, Google Assistant og Google Play Butik. Volvo Car Group er den første virksomhed, der går sammen med Google for at skabe et integreret infotainment-system baseret på Android, hvor tjenester og applikationer fra Google er integreret i bilen. Den fuldelelektriske XC40 Recharge Twin er den første Volvo-model, der bliver leveret med systemet.


Der er ikke meget designforskel på den nye elbil og sin navnebror XC40. Men køreoplevelsen på ren el er helt anderledes. Foto: Volvo Cars

Rækkevidde på op til 418 kilometer

Den fuldelektriske XC40 Recharge Twin lanceres med mange af de funktioner, som danske elbilkunder efterspørger i dag. Bilen har to motorer, en foran og en bag, og leveres med AWD (firehjulstræk) som standard. Batteriet i XC40 Recharge Twin er 78kWh med en estimeret rækkevidde på 418 kilometer (WLTP normen). XC40 leveres med mulighed for AC-opladning op til 11 kW og DC-opladning op til 150 kW som standard. Med en hurtigoplader kan batteriet oplades til 80 procent kapacitet på cirka 40 minutter. De to motorer giver en samlet effekt på 408 hestekræfter og et drejningsmoment på 660Nm. Bilen går fra 0 - 100 på 4,9 sekunder

Højt udstyrsniveau

XC40 Recharge Twin lanceres i to udstyrsniveauer, Plus og Pro. Begge udstyrsniveauer er spækket med godt udstyr inklusiv Volvos kendte sikkerhedsudstyr, klimaanlæg, varmepumpe, LED forlygter, 19” letmetalfælge og eljusterbart førersæde. XC40 Recharge Twin kan eftermonteres med anhængertræk og kan trække op til 1500 kg med bremser.

XC40 Recharge Twin har en vejledende startpris fra 445.000 DKK – inkl. levering. Priser findes i bilkonfiguratoren på volvocars.dk og hos Volvoforhandlerne. De første biler ankommer til Danmark i tredje kvartal af 2021.

Fremtiden er elektrisk

Virksomheden sigter mod at blive et rent elbilselskab inden 2030 og vil i de kommende år lancere en helt ny modelserie af elbiler, der udelukkende kan bestilles online. XC40 Recharge Twin er dermed den første i en række af fuldelektriske Volvo-biler. Til sommer starter salget af C40 Recharge, den første Volvo model, der er designet som ren elbil.