Kia præsenterer EV5 og to konceptbiler

Kia har ved deres årlige Kia EV Day præsenteret EV5 samt de to konceptbiler EV3 og EV4. Mærket har en vision om at lave elbiler til alle.

Mette Munk Nielsen
·
Kia EV Day Lineup

Kia har en ambitiøs strategi om at føre an i og accelerere elbilrevolutionen, og nu sætter mærket foden på speederen med en præsentation af hele tre nye små og mellemstore elektriske biler, hvoraf to er konceptbiler.

Med en vision om at lave ”elbiler til alle” var der mange nyheder fra Kia på deres årlige EV Day i Korea. Her blev den globale strategi om at fører an i elbilrevolutionen bekræftet og understreget, fordi man samtidig havde flere modelnyheder med.

Tre nye små og mellemstore elbiler skal give flere mennesker bedre mulighed for at få en elbil, og det må man sige, Kia rammer helt præcist med tre forskellige modeller, som er skræddersyet til at opfylde forskellige kundebehov.

Kia EV5 og de to konceptbiler Ev3 og EV4

Der var i første omgang debut til Kia EV5, der er en kompakt SUV. Kia siger den er til millenniumgenerationens familier. Derefter blev der præsenteret to konceptbiler. Kia EV3 er en kompakt SUV, der viderefører fordelene ved EV9 bare i mindre udgave. Bilen er også mindre end EV5. Konceptbilen Kia EV4 nyfortolker den elektriske sedan med sit iøjnefaldende design og lægger sig designmæssigt mere op ad Kia EV6.

- Kia har stor fokus på at levere løsninger på de problemstillinger, der fortsat forårsager tøven, når det gælder beslutningen om at købe en elbil. Vi vil opfylde kundernes forventninger ved at tilbyde et komplet modelprogram af elbiler i forskellige prisniveauer og forbedre tilgængeligheden i ladeinfrastrukturen, udtalte Ho Sung Song, som er President og CEO.

Kias modelprogram kommer til at bestå af elbiler til priser fra 30.000-80.000 dollars inklusive eksisterende modeller som EV6 og EV9 samt kommende modeller skræddersyet til de populære B- og C-segmenter. Mærket vil lancere mindre elbiler som EV5, EV4 og EV3 til priser fra 35.000-50.000 dollars med henblik på at accelerere udbredelsen af elbiler.

Vi vil opfylde kundernes forventninger ved at tilbyde et komplet modelprogram af elbiler i forskellige prisniveauer.

- Ho Sung Song, President og CEO, Kia
Kia EV5 Hoejre Side

Kias designsprog går tydeligt igen på den kommende Kia EV5. En kompakt og familievenlig SUV. Foto: Kia

Bygger på samme designfilosofi

Hver elbilmodel spiller en strategisk rolle for accelerationen af omstillingen til elbiler, og de er skabt til at opfylde forskellige behov. Men der er også fællesnævnere. For eksempel Kias banebrydende platformsteknologi til elbiler, den innovative designfilosofi ”Opposites United” og mærkets strategi vedrørende farver, materialer og finish (CMF).

Sidstnævnte omfatter integrationen af genanvendte materialer med tiltag som fx 10 obligatoriske elementer, der indgår i produktionen af hver enkelt model, inklusive bioplastik, biolak og tæpper i genbrugt PET eller fiskenet.

- Som udbyder af fremtidssikrede mobilitetsløsninger er Kias omstilling til elbiler en nødvendighed, ikke bare en mulighed. Ved at udvikle avanceret elbilteknologi, dristigt design og intuitive tjenester og tilføre disse løsninger til hele vores elbilprogram er vores ultimative målsætning at bringe Kias unikke værdier ud til så mange mennesker som muligt. Accelerationen mod elektrificering starter nu, siger Ho Sung Song.

Kia EV3 Koncept Skraa Forfra

Konceptbilen Kia EV3

Læs mere her

Kia EV4 Koncept Forfra

Konceptbilen Kia EV4

Læs mere her

Kia EV4 Koncept Fra Siden Oppe

Den elektriske sedan Kia EV4 ligner mere EV6 end de øvrige elektriske biler, der er blevet præsenteret hos Kia. Foto: Kia

Forbedring af kundeoplevelsen

Det er ikke lang tid siden, at Kia præsenteres deres Plug&Charge ladeteknologi, som gør opladning på farten nemmere. Og ved EV Day afslørede mærket også planer om at forbedre kundeoplevelsen på andre måder.

Det omfatter blandt andet en strømlining af forskellige funktioner i en brugervenlig smartphoneapp, lancering af nye tjenester på de fysiske lokationer og tjenester med kunstig intelligens (AI) til kunderne i deres biler.

- Kia ønsker at levere fremtidssikrede mobilitetsløsninger og opfylde behovet hos vores kunder ved at eliminere de eventuelle vanskeligheder, som kunderne måtte forestille sig. Vi ønsker at gøre hele kundeoplevelsen lige fra den digitale del til offline-delen og interaktionerne i bilen så nemme og begejstrende som muligt. Det omfatter tiden før købet, selve købet og oplevelsen efter købet, udtalte Charles Ryu, som er Head of Brand and Customer Experience Division.

- Vi vil fortsætte med at opfylde vores kunders behov via nye digitale platforme og teknologier, så vi hele tiden kan finde nye måder at bevæge os fremad på. For dybt i vores DNA ligger vores løfte om at tilbyde flere avancerede, fremtidssikrede mobilitetsløsninger, som forbedrer menneskers liv.

Vi vil fortsætte med at opfylde vores kunders behov via nye digitale platforme og teknologier, så vi hele tiden kan finde nye måder at bevæge os fremad på. For dybt i vores DNA ligger vores løfte om at tilbyde flere avancerede, fremtidssikrede mobilitetsløsninger, som forbedrer menneskers liv.

- Charles Ryu, Head of Brand and Customer Experience Division, Kia
Kia EV3 Koncept Skraa Forfra

Kia EV3 er også stadig kun en konceptbil, og det bliver en kompakt SUV, der er mindre end både EV9 og EV5. Foto: Kia

Fokus på produktion af elbiler og batterier

Arbejdet med at oprette et robust system til elbilproduktion og batteriforsyning er i gang, og mærket har en målsætning om at udvide sin globale elbilproduktion til i alt otte fabrikker frem mod 2025. Disse fabrikker vil stå for forskning, udvikling, produktion og forsyning med Korea som central lokation.

I Europa vil mærket fokusere på produktionen af små og mellemstore elbiler, mens produktionen i Kina vil have fokus på mellemstore og store elbiler. Strategisk udviklede elbilmodeller skræddersyet til de nye markeder vil blive produceret i Indien.

Kia har også planer om at lancere en forskelligartet række af elbilmodeller i Nordamerika som en reaktion på Inflation Reduction Act (IRA). Desuden indgår mærket aktivt joint ventures inden for batteriproduktion med henblik på et stabilt, globalt batteriforsyningssystem afstemt i forhold til mærkets globale produktionsnetværk.

Kia EV Day Lineup

Når man vil lave elbiler til alle, skal modelprogrammet være bredt og alsidigt. Kia er godt på vej. Foto: Kia

Fremtidens EV Days

I fremtiden vil Kia fortsætte med at præsentere nye elektriske modeller, konceptbiler og banebrydende teknologier i forbindelse med den årlige EV Day. Dagen vil også blive brugt som en platform til at præsentere mærkets progressive elbilstrategi og visionen for fremtidens mobilitet.

Mærket har en global målsætning om årligt at sælge 1 million elbiler senest i 2026, hvilket skal øges til 1,6 millioner frem mod 2030 på baggrund af de produkter og initiativer, som er blevet præsenteret på EV Day.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin