Kia Niro 2022 Forfra Korende2

Kia Niro EV vinder Goldenes Lenkrad 2022

Prisen for bedste kompakte SUV ved Goldenes Lenkrad 2022 gik til Kia Niro EV.

Mette Munk Nielsen
·

Kia hev en pris med hjem ved årets Goldenes Lenkrad, hvor Kia Niro EV blev kåret som bedste kompakte SUV. 

Det Gyldne Rat eller Goldenes Lenkrad er en prestigefyldt pris, og derfor var der også glæde hos Kia, da Kia Niro EV blev kåret som bedste kompakte SUV i 2022-udgaven af prisuddelingen.

På andenpladsen var Kia Sportage Plug-in Hybrid, og dermed viser Kia, at de er blandt de førende producenter i dette segment. Kia EV6 GT fik andenpladsen i Mellemstørrelse Luksus-kategorien, og der er i syv kategorier, hvor 47 biler var repræsenteret. Det er de tyse publikationer Auto Bild og Bild am Sonntag, der står for prisen. 

- Kia fortsætter med at udvide sit elektrificerede modelprogram med biler, der kombinerer effektivitet, imponerende rækkevidde og stil. Bredden af vores elektrificerede line-up fremhæves i dette års ”Goldenes Lenkrad”, som styrker brandets position som førende inden for elektrificering. Vi er meget stolte over, at juryen har udvalgt tre af de seneste Kia-modeller som finalister i dette års prisuddeling, hvilket viser vores kompromisløse forpligtelse til fremtidssikret mobilitet, sagde Jaseon Jeon, præsident for Kia Europe efter prisuddelingen. 

Interesseret i Kia Niro EV? 309.900 kr.

Se den prisvindende bil her.

Der tages forbehold for prisændringer.
Prisen starter fra
Kia Niroev 2022 Bagende

Goldenes Lenkrad har kåret Kia Niro EV som den bedste kompakte SUV i 2022. Foto: Kia

Efterspørgslen efter Kia vokser

Priserne til Kias modeller er også med til at øge efterspørgslen, og de seneste salgsresultater fra European Automobile Manufacturers' Association (ACEA) viser, at Kias europæiske markedsandele er steget fra 4,2% til 5,1% i de første ni måneder af 2022. 

Også i fremtiden kommer der til at være mange flere elektriske modelle fra Kia, der planlægger og udvide deres modelprogram til 14 elbiler frem til udgangen af 2027. Der kommer en ny serie af små og mellemstore elbiler inden udgangen af 2025. 

Kia har samtidig ambitiøse salgsmål for det elektriske program. Man regner med at sælge 4 millioner biler om året inden udgangen af 2030, hvoraf 1,2 millioner skal være elbiler.

Kia EV6 red parked sideview

Kia EV6 GT blev nummer to i kategorien Mellemstørrelse luksus. Foto: Kia

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin