Kia Ev6 Interiorscreens 2 Print 3600X2400

Kia introducerer ruteplanlægning til elbiler

Kia har annonceret en række forbedringer til sine modeller, som bliver tilgængelig ved en softwareopdatering. Den mest eftertragtede opgradering er introduktionen af ruteplanlægning for elbiler.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Kia har annonceret en række forbedringer til sine modeller, som bliver tilgængelig ved en softwareopdatering. Den mest eftertragtede opgradering er introduktionen af EV-ruteplanlægning.

Den nye funktion er inkluderet i den seneste softwareopdatering, som Kia har sendt til modellerne, EV6 og Niro EV, hvilket gør køreoplevelsen i de to elbiler endnu mere behagelig og komfortabel. Bilister behøver ikke længere at bekymre sig om, hvor de skal lade deres elbiler, når de kører længere strækninger.

Navigationssystemet registrerer nu ladestationer langs ruten og tilføjer dem automatisk som via-punkter. Altså kan føreren nu køre lange afstande uden bekymring – selv når batteristatus er lav. Systemet genkender automatisk, hvis batteriniveauet er utilstrækkeligt til at nå destinationen og informerer chauffører om et udvalg af ladestationer i nærheden. For at sikre optimal ladetid vil bilen om nødvendigt automatisk starte batteriforberedelses-processen.

Den foreslåede rute er baseret på en algoritme, der tager hensyn til batteriniveauet, Live Charging POI-oplysninger og det aktuelle energiforbrug, som er baseret på flere eksterne faktorer som landskabet, vejrforhold og trafik, samt kørestil og/eller mode.

Den længe ventede EV-ruteplanlægger, som nu er tilgængelig, lagrer og prioriterer hyppigt brugte ladestationer i søgningen. Systemet viser en liste over ladestationer i nærheden af køretøjets aktuelle placering og identificerer dem, der er besøgt flere gange for nylig. Derudover er foretrukne ladestationer nu også synkroniseret mellem hovedenheden og telefonapplikationen. EV-ruteplanlæggeren kan løbende forbedres via softwareopdateringer.

Kia Ev6 Interiorscreens 3 Print 3600X2400

Den nye ruteplanlægger foreslår nu automatisk ladepunkter på længere ture som kræver ladestop. Foto: Kia

Yderligere opdateringer til medier og opkobling

EV-ruteplanlægningsfunktionen er hjørnestenen i Kias seneste softwareopdatering, men den inkluderer også flere mindre, men interessante opgraderinger. Blandt dem er introduktionen af musiktjenesten, Soundhound. Softwaren identificerer sange, der spilles på radioen, og downloader sangtitel og kunstnerinformation fra serveren og viser dem på hovedskærmen.

Endelig byder den seneste softwareopdatering også på nye og forbedrede ikoner og symboler, som bringer nye nuancer til brugerfladen, samt justeringer af menustrukturen. Disse justeringer inkluderer en mere enkel menunavigation og forbedret synlighed af visse ikoner og undermenuer.

Alt i alt giver softwareopdateringen Kias kunder betydelige fordele i form af bekvemmelighed og brugervenlighed. Disse forbedringer er tilgængelige for mange eksisterende Kia modeller som softwareopdateringer og kommer som standard i alle nye modeller – i første omgang i Kia EV9.

For yderligere information om tilgængeligheden af den nye opdatering, se venligst listen over kvalificerede køretøjer, der kan downloades her: update.kia.com/EU/E1/updateNoticePopup/dNh7lW

Kia modeller med telematics (fra årgang 2022 og frem afhængig af udstyr) kan få opdateringen via over-the-air (OTA) teknologi*. OTA-kampagnen startede den 3. juli.

Tidligere producerede modeller kan få disse opdateringer installeret manuelt i bilen ved at downloade via Navigation Updater | Official Kia Motors Navigation Update Website

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin