Renault4l6

Ikonisk Renault bliver 60 år

Renault fejrer 60 års fødselsdag for den ikoniske Renault 4 L.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Den er mere end bare en bil. Den symboliserer en tid, og har været en af de mest populære biler fra Renault gennem tiden. Med andre ord en fødselar, der er værd at fejre.

Hvad har Eddy Murphy, George Cloony, Barack Obama og Renault 4 L til fælles? Altså ud over, at de stadig ser godt ud, og er ikoniske indenfor hvert deres felt. De har det tilfælles, at de alle her i 2021 kan fejre 60 års fødselsdag.

2021 markerer, at det er 60 år siden den første Renault 4L så dagens lys. En sand succeshistorie med over otte millioner solgte eksemplarer i mere end 100 lande over en periode på mere end 30 år. Og når man ser bilen, så ved man, at her er der tale om mere en blot en lille, fransk bil – den er faktisk et ikon i bilverdenen.


Renault markerer 4 L's fødselsdag med en række tilbageblik på sociale medier. Foto: Groupe Renault 

Det ska fejres!

Selv om fødselsdagsfester på stribe aflyses, så har Renault tænkt sig at fejre Renault 4L gennem hele 2021 – men naturligvis mest på de sociale medier. Den 4. og den 14. i hver måned vil der være fokus på Renault 4L på de sociale medier med eksklusivt indhold rettet til fans - og nogle gange skabt af fans. Det kan være interviews med samlere og kendte mennesker med et specielt forhold til Renault 4L.

Formålet er at tage os tilbage i historien og fortælle om historien bag 4L og dets betydning i datidens pop kultur. Og måske i nutidens? Den er for eksempel med, når filmfestivalen i Cannes (forhåbentlig) ruller den røde løber ud til juni, og blandt de andre begivenheder, hvor Renault 4L er stjernen kan nævnes, at L’Atelier Renault modtager en “Parisienne” version af 4L, der kan ses i vinduet på Champs-Elysées fra 14. februar.

Til maj vil der i L’ Atelier Renault også være en lang række specialdesignet 4L merchandise til salg på deres online shop


Renault 4L blev produceret fra 1961 og helt frem til 1994. Den kom i en række udgaver, bl.a. denne van-udgave. Foto: Groupe Renault