Ford GF3

Hele 16 Ford-modeller bliver elektriske

Ford har netop afsløret en omfattende og ganske gennemgribende elektrificering ved et stort Go Further event i Amsterdam.

Peter Jensen
·

Ford har netop afsløret en omfattende og ganske gennemgribende elektrificering ved det store Go Further-event, der i disse dage afvikles i hollandske Amsterdam. Intet mindre end 16 modeller bliver en del af det store Ford Hybrid-program, som skal bidrage til en grønnere, renere og mindre larmende verden.

Den brede fornyelse af Fords modelprogram kategoriseres som Ford Hybrid-biler, der rummer alt fra mindre familiebiler til SUV’er og varebiler. En Ford Mustang-inspireret SUV samt en fuld elektrisk 2-tons Ford Transit er også undervejs. Det skriver Ford Danmark i en pressemeddelelse.

Go Further 2019 markerer dermed endnu en milepæl for Ford, der er dedikeret til at levere et nyt, elektrificeret udvalg af brændstofeffektive og køredynamiske biler, som samtidig er skræddersyet til vidt forskellige behov på europæisk plan - hvad enten det drejer sig om at fragte børnene til skole, levere pakker eller sportslig kørsel.

- Vores nye Ford Hybrid-biler gør elteknologi mere relevant og tilgængelig end nogensinde før. Hver eneste model, fra Ford Fiesta til Ford Transit, vil blive lanceret i en elektrificeret udgave, der opfylder europæiske kunders behov til en overkommelig pris, fortalte Stuart Rowley, der er præsident hos Ford Europa.

Alle modeller skal i stødet

Og han understreger, at de modeller, der netop er blevet præsenteret på Go Further, blot vil være begyndelsen på Fords planer om at skabe intelligente biler til fremtidens mobilitet.

Samtlige modeller i Fords store program vil på sigt kunne fås i en elektrificeret udgave. Nyheden føres an af den helt nye Ford Kuga, som tilbydes i hele tre forskellige hybridudgaver, blandt andet en plug-in-hybrid-variant (PHEV), der kan køre 50 kilometer på ren strøm.

Den omfattende elektrificering komplementeres derudover af den helt nye SUV og amerikanerfavorit Ford Explorer, der også kommer som plug-in-hybrid. Det er første gang nogensinde, at Ford Explorer bliver en del af det europæiske marked.

Fiesta og Focus på strøm

Ford har også afsløret nye elektrificerede udgaver af Fiesta og Focus, der begge er på vej med mild hybridteknolog med reduceret CO2-udslip og bedre brændstoføkonomi.

På firmabilsfronten annoncerer Ford en ny, fuldelektrisk 2-tons Transit, der forventes lanceret i 2021. Elbilsvarianten af Fords store arbejdshest kører på ren strøm, som både giver et mindre klimaaftryk og reducerede driftsomkostninger.

- Der er ingen altomfattende løsning, når det gælder el- og hybridbiler - folks behov er forskellige. Fords nuancerede tilgang til elektrificerede drivlinjer er designet til at give forskellige slags kunder den helt rigtige løsning, fortalte Joerg Beyer, der er topchef for Ford Europas hold af ingeniører.

Yderligere optimering på vej

Ford undersøger i øjeblikket også, hvordan man yderligere kan optimere strømeffektiviteten af virksomhedens elektrificerede line-up. Det sker gennem tests af den specialudviklede 10-sæders konceptminibus Ford Transit Smart Energy Concept, der er bygget på chassisset af en 2-tons Transit og er udstyret med et batteri. Konceptbilen yder en rækkevidde på 150 kilometer på en 4-timers opladning.

Fords nuværende europæiske række af hybridmodeller tæller Ford Mondeo Hybrid, Ford Tourneo Custom Hybrid, Ford Transit Hybrid og Ford Transit Custom Hybrid. Fords fremtidige hybrid- og elbiler vil blive understøttet af IONITY-samarbejdet, der forventer at anlægge 400 opladestationer på tværs af Europa inden 2020.

Fords Go Electric-kampagne omfatter naturligvis også Fords klasseledende varebiler, der med elektrificering og nye connectivity-løsninger for bedre flådestyring bringes ind i fremtiden for europæiske erhvervskunder. Her er foreløbig en ny fuldelektrisk 2-tons Ford Transit, der forventes lanceret i Europa i 2021, med.

Ny Kuga født med hybrid

En helt ny og stilfuld vifte af Ford Kuga-modeller har også netop fået sin debut på Go Further 2019 med et elegant og velproportioneret design, der byder på både optimeret rumlighed og komfort.

Den nye generation er Fords mest elektrificerede til dato. Både den udstyrsspækkede Ford Kuga Titanium, den sportslige Ford Kuga ST-Line og den luksuriøse Ford Kuga Vignale fås i tre forskellige hybridvarianter, der leverer brændstoføkonomi uden sammenligning.

Udvalget består af varianterne Kuga plug-in-Hybrid (PHEV), mildhybriden Kuga EcoBlue Hybrid (mHEV) og fuldhybriden Kuga Hybrid (HEV), som der kombineres med henholdsvis Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor, 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor og 1,5-liters EcoBoost-benzinmotor. 

En bestseller i Europa

Kuga er Fords bedst sælgende SUV i Europa og den tredjebedst sælgende Ford-model overhovedet i Europa efter Fiesta og Focus. 153.800 Kuga-biler blev solgt i 2018 på europæisk plan, der bidrog til en SUV-salgsvækst på mere end 19 procent sammenlignet med året før.

Den helt nye Ford Kuga tilbyder endnu mere komfort med blandt andet connectivity på farten. Rækken af sofistikerede teknologier indebærer muligheden for indbygget FordPass Connect-modem, trådløs oplader og Fords SYNC 3-infotainment med 8” touchskærm. B&O-audio fås også, mens også et 12,3” LCD-display fås i instrumenteringen.

Nye førerassistanceteknologier tæller Stop & Go-funktion, trafikskiltegenkendelse og vognbaneassistent, mens aktivt kurvelys giver et klart og forudseende udsyn ved nattekørsel. Et nyt head-up-display gør det muligt at holde blikket på vejen forude, og parkeringsassistenten Active Park Assist 2 gør parkering til en leg med et enkelt knaptryk.

Den nye Ford Kuga udgør tredje generation af Fords mellemstore SUV, siden modellen blev lanceret for første gang i 2008. Ford har siden da solgt mere end en million Kuga-modeller. Det elektrificerede udvalg af Kuga forventes løbende lanceret i Danmark fra 2020.

Sig goddag til Ford Explorer

Ford løfter samtidig sløret for en helt ny Ford Explorer, der for første gang indtager det europæiske marked. Der er tale om en plug-in-hybrid-udgave af den bedst sælgende SUV i USA nogensinde. Den nye Explorer forventes lanceret i Danmark i begyndelsen af 2020.

- Vi glæder os til at introducere den ikoniske Ford Explorer PHEV til Europa. Den rummer syv voksne passagerer uden problemer, gemmer på et væld af avancerede teknologier, har en trækkraft på 2500 kg og kan oven i købet køre 40 km på ren strøm, understregede Roelant de Waard, topchef hos Ford Europa, på Go Further-eventet.

Se hele Fords stream af Go Further 2019 her.