Cx30xceed

Fornemme tyske priser til Mazda og Kia

Både Mazda og Kia vinder fornemme og prestigefyldte tyske priser for deres biler CX-30 og XCeed.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Både Mazda CX-30 og Kia XCeed har modtaget det, der anses for de vigtigste tyske priser i bilbranchen - nemlig 'Det Gyldne Rat' i hver deres kategori. Priserne uddeles i år for 43. gang af det anerkendte tyske bilmagasin Auto Bild og avisen Bild am Sonntag.

Mazda CX-30 havde premiere i Danmark i september. Størrelsesmæssigt placerer den sig mellem Mazda CX-3 og CX-5, hvilket både gør den let at håndtere i byen men stadig rummelig og praktisk i det daglige brug.

CX-30 vinder 'Det Gyldne Rat' i kategorien SUV/crossover med en længde på op til 4,4 meter.

- Jeg er meget stolt over at modtage denne ekstraordinære pris for den nye Mazda CX-30. Den viser, at vi er på rette vej med vores fokus på design, teknisk innovation og harmonien mellem føreren og bilen, sagde præsidenten for Mazda Motor Europe, Yasuhiro Aoyama efter prisuddelingen. 

Mazda CX-30 har et  skarpt design og masser af standardudstyr. Foto: bilguiden

XCeed tager føringen i klassen

Kia XCeed er også herhjemme en af de fem finalister til Årets Bil 2020, og i Tyskland vinder bilen 'Det Gyldne Rat' i kategorien 'Bedste bil til under 35.000 euro'. I denne kategori vandt XCeed over 57 andre biler, som er blevet vurderet på kriterier som grundpris, standardudstyr, garanti, ekstra udgifter og køreoplevelse.

- Fordi bilen straks imponerer med plads og kvalitet, og ikke mindst en garanti på 7 år, lyder begrundelsen for prisen til XCeed fra Andreas May, som er Head of Test and Technology.

At Kia har fat i noget med den nye XCeed hersker der ingen tvivl om, og bilen har da også vundet adskillige sammenligningstests i førende fagmedier. Søsteren Ceed pånåede da også en tredjeplads i konkurrencen om at blive "Årets bil i Europa 2019" lige efter Jaguar I-Pace og Renault Alpine A110.

KIA XCeed er en ny såkaldt urban crossover utility vehicle (CUV). En mellemting mellem en Hatchback og en SUV som dermed kombinerer de praktiske egenskaber fra en kompakt SUV med det sportslige layout og de medrivende køreegenskaber fra en hatchback.

Kia XCeed er en CUV. Den er højere end en almindelig Ceed men ikke høj nok til at gå som en SUV. Foto: bilguiden

Priser kåres af brugere og jury

Det Gyldne Rat (Das Goldene Lenkrad) er blevet uddelt hvert år siden 1976 til de bedste nye bilmodeller. Det er læserne af de to tyske publikationer, der udvælger deres favoritter i syv forskellige kategorier. De tre biler i hver kategori, der har fået flest stemmer, testes herefter af en jury bestående af 14 racerkørere og bileksperter, som så kårer vinderne.

De syv bilklasser omfatter kategorierne; små biler, kompakte biler, mellemklassebiler og luksusbiler, små SUV'er, SUV'er i mellemklassen, store SUV'er og sportsvogne.

 

VIDEO: Se bilguidens test af Mazda CX-30 her

 

Se bilguidens test af Kia XCeed her