2019 Mazda3 Hatchback 13 (1)

Mazda vinder fornemme designpriser

Mazda vinder hele to priser for deres design på både Mazda3 og Mazda CX-30.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Det regner med designpriser til Mazda. Således har Mazda3 vundet prisen som bilen med verdens bedste design i 2020.

Mazda3 vinder den internationale '2020 World Car Design of the Year' pris foran den nye Peugeot 208 og Porsche Taycan. Mazda3 fik 179 point mens Taycan fik 177 og 208 fik 144 point. 

Den flotte pris modtager Mazda netop i året for mærkets 100-års jubilæum. Mazda3 og CX-30 var også begge en del af de tre finalister til at blive Årets bil i verden, men her løb Kia Telluride lige akkurat med prisen. En stor SUV som ikke markedsføres i Danmark.

Stort awardshow

Designprisen er en af fem priser som uddeles hvert år som en del af New York International Motor Show. Det er i år blevet udskudt til slutningen af august på grund af Corona-udbruddet. Men så længe kunne World Car Awards altså ikke vente med at udnævne dette års prisvindere.

Foruden World Car of the Year og designprisen kåres også vindere i kategorierne Luxury Car, Performance Car og Urban Car. 

LÆS MERE
Læs om World Car Awards og se alle vinderne her.

Prisvindende design

Mazdas prisvindende design har navnet 'KODO - Soul of Motion' og går igen i Mazda3, i SUV'en CX-30 og den kommende elbil MX-30. De to sidstnævnte har også netop vundet en af verdens største og ældste designkonkurrencer, det anerkendte Red Dot Design Award, der gives i en række produktkategorier for design, der er nyskabende og visionært.


Mazdas SUV CX-30 deler mange designlinjer fra Mazda3 og kom på markedet i september 2019. Foto: Mazda

Udnævnt af stor fagjury

Alle de oprindelige bilmodeller som var med i opløbet til verdens-designprisen er blevet vurderet og udvalgt af en fagjury på ikke mindre end 86 motorjournalister fra hele 24 forskellige lande. Hver dommer var udvalgt af 'World Car Steering Committee' på baggrund af deres ekspertise, troværdighed og indflydelse i branchen, lyder det fra organisationen bag prisuddelingen. 

Hele prisuddelingsprocessen er foregået over en længere periode fra november sidste år til annonceren af en top ti i Delhi i februar, de tre finalister i marts og nu altså vinderne i april. I år blev vinderne på grund af Corona-situationen udelukkende annonceret digitalt.

Se video af vinderne her: