Kuga Havn

Ford Kuga er Danmarks mest solgte bil

Ford Kuga sælger som varmt brød og er lige nu utroligt populær.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Ford Kuga indtager igen en flot førsteplads, når man ser på antallet af nyindregisterede biler i juli. Hele 1688 nye Kugaer blev indregistreret, og det er anden måned i streg, at Kuga indtager førstepladsen – både som mest solgte personbil og mest solgte plug-in hybrid.

I maj så det ud til at blive en klassisk dansk sommer, hvis man interesserer sig lidt for, hvilke biler som sælger bedst herhjemme i lille Danmark. I toppen lå Citroen C3, Peugeot 208, Renault Clio, Nissan Qashqai og VW Polo. Stort set de samme biler som solgte bedst i hele 2019.

Men i juni skete der noget.

Samtidig med at Corona-virussen så ud til at slippe sit voldsomme negative tag i bilsalget, bragede en ny model ind fra en placering langt ude af top 20. Vi snakker selvfølgelig om den nye Ford Kuga Plug-in Hybrid som indtog en solid førsteplads over flest nyindregistrerede biler i Danmark med 745 styk. På andenpladsen måtte Danmarks mest solgte bil sidste år, Nissan Qashqai, se sig slået med et salg på 560 styk.

På vej mod årets førsteplads

Ford Kuga Plug-in Hybrid kom for alvor til Danmark i slutningen af marts, men allerede i december og januar begyndte danskerne at lægge bestillinger på den nye model inden overhovedet at have set eller prøvet den i virkeligheden. Tæt på 6000 danskere har allerede bestilt den nye Kuga, og det er mange af dem, der nu for alvor begynder at køre på de danske veje.

Ved udgangen af juli var der således 1688 Kuga'er - til sammenligning var nummer to Citroen C3 med 1062 indregistreringer og den hidtidige topscorer Qashqai er nede på 472 stk. Tallene for juli betyder, at der de seneste to måneder er indregistreret over 2400 nye Kuga Plug-in Hybrid, og det tal forventes at blive langt højere i løbet af de kommende måneder, når endnu flere af de 6000 bestilte Kugaer kommer hjem fra fabrikken i Valencia og kommer på danske plader. Med andre ord er der ingen tegn på, at Kuga ikke skulle beholde førstepladsen.

Bilernes fragtes med skib til havnen i Esbjerg, hvorfra de køres ud til forhandlerne. Lige nu drejer det sig om flere hundrede Kugaer som hver uge kommer ud til forhandlerne, så de hurtigt kan komme videre til deres nye ejere.

Prisvinder

Årsagen til den store interesse for Ford Kuga Plug-in Hybrid skal ses i fordelagtige danske afgiftsregler som lige nu tilgodeser el- og plug-in hybrid biler. Det er da også den attraktive startpris på bare 280.090 kroner der får Kuga til at gå som varmt brød. Derudover bejler Kuga i den grad til danskerne med sin SUV-størrelse, flotte design og et højt udstyrsniveau.

Kuga Plug-in Hybrid kan køre omkring 50-60 kilometer på ren el, og det giver også mange danskere et incitament til at kunne køre mere brændstoføkonomisk uden at gå på kompromis med rækkevidden.