2019 Nitemare F150 Lifestyle 2000Px

Ford F-150: Når et mareridt er en god ting

Ford F-serien er en bestseller i USA og nu kommer modellen i en Nightmare-udgave.

Peter Jensen
·

Nogle bilmodeller hitter bare bedre end andre - og et godt eksempel på en model, der bare sælger bedre end det meste, er Ford-fabrikken F-serie, der også er en slags storebror til den Ford Ranger-pickup, som vi kender herhjemme. F-serien er en gedigen bestseller.

Samme år som Ronald Reagan indtog det ovale kontor og blev taget i ed som USA's 40. præsident, blev Fords F-serie den bedst sælgende bilmodel i Guds Eget Land.

Og det har modellen så været lige siden - altså den bilmodel, der er blevet solgt i allerflest eksemplarer i det bilglade land, hvor en pickup i XL-størrelse er lige så almindelig, som en Volkswagen Up! er det i Danmark.

Det årlige salgstal ligger i disse år i omegnen af 900.000 eksemplarer - og der er samlet set blevet solgt langt over 40 millioner eksemplarer siden introduktion i 1948.

Flere heste til F-serien

For de historisk interesserede kan vi varmt anbefale denne gennemgang (på engelsk), hvor der er mange fine detaljer om F-serien.

Med så populær en model i sit program, er der naturligvis også dygtige folk, der forsøger at lave lidt ekstraordinære udgaver af F-modellerne. Blandt andet firmaet Roush Performance.

De har forsynet den i forvejen stærke pickup med lidt flere hestekræfter, en del mere udstyr - og et nyt navn: Roush Ford F-150 Nightmare.


Her er den så - en Roush Ford F-150 Nightmare. Næppe en model, som der kommer til at køre mange af på de danske marker - og heller ikke en udgave, som Bjarne Nielsen forhandler. Til gengæld har vi Ford Ranger i flere forskellige udgaver. PR-foto

En hurtig tur til bageren

Den model yder 650 hestekræfter og leverer et maksimalt moment på 827 Newtonmeter - alt sammen fra et kraftværk af en 5,0 liters V8-motor.

Det betyder omvendt, at man kommer lynhurtigt til bageren, for den meget tunge model kan accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på under fire sekunder. Det er hurtigt - meget hurtigt!

Så om det reelt er tale om et Nightmare - altså et mareridt - eller om den vilde F-model i virkeligheden er en drøm, det er nok op til den enkelte bilist. Du kan se et filmklip af den fine vogn her.

Kilder: Roush Performance, Wikipedia, Business Insider