Renault Clio 2020 1600 11

Flot Renault Clio i sikker stjernehøst

Den nye Renault Clio er sikkerheden selv og scorer de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP sikkerhedstest.

Peter Jensen
·

Femte generation af en af Renaults all-time bestsellers, Renault Clio, er så småt på vej til de danske forhandlere. Nu er den dobbelte vinder af Årets Bil i Europa blevet besmykket med fem stjerner fra Euro NCap, hvilket også er lige med det maksimalt mulige antal.

Den helt nye Renault Clio, som snart bliver introduceret på det danske marked, har opnået den maksimale rating hos Euro NCap, der står for at sikkerhedsteste alle nye biler på markedet.

Modellen er Renault-koncernens bedst sælgende model, og den er blevet målt, vejet og testet efter de nyeste og mest strenge sikkerhedskrav. Den nye Renault Clio har fået den hidtil højeste score, med et resultat på aller øverste niveau.

Der er tale om femte generation af Renault Clio, som forventes at lande hos de danske Renault-forhandlere i løbet af sensommeren eller det tidlige efterår. Den er - med den nye test in mente - en af de sikreste biler i sit segment, der nogensinde er blevet testet.


Den nye Renault Clio lander hos de danske forhandlere på den anden side af sommerferien 2019. Foto: Renault

Omfattende sikkerhedsudstyr

Der er desuden tale om den 22. bilmodel fra Renault-koncernen, som er blevet testet med de maksimale fem stjerner. 

Renault Clio har blandt andet fået de fem stjerner og den fine karakter, fordi den har et højt niveau af såkaldt passiv sikkerhed. Samtidig har bilen et af de mest omfattende udvalg af sikkerhedssystemer i segmentet.

Blandt andet er den helt nye Renault Clio udstyret med seks airbags, ABS med nødbremse, kamera og radar (banehjælp, trafikskiltegenkendelse med hastighedsbegrænsning, afstands advarsel og nødbremse) samt fartpilot og hastighedsbegrænser.

Der er masser af udstyr - og i særdeleshed sikkerhedsudstyr - i den nye Renault Clio, der er femte generation af storsællerten. Foto: Renault

Bedst sælgende franske bil

Ud over det nærmest ekstremt høje niveau af sikkerhedsudstyr, så rummer den kommende Renault Clio naturligvis masser af komfort. Du kan læse mere om den modellen her.

EuroNCap har gennem mange år testet de nye biler på markedet. Læs mere om organisationen her - og se i øvrigt hele testen af Renault Clio i detaljer her.

Vi har tidligere vist flere billeder af den kommende Renault Clio, der - i den nuværende udgave - er den bedst sælgende franske bil i verden. Der er ingen grund til at tro, at den ikke vil blive ved med at være det.