Ford Kuga Forfra

Fem tips til bedre billeder af bilen

Fotograf Emil Nielsen giver fem gode råd til, hvordan du tager de bedste og flotteste billeder af din bil.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Du har lige fået ny bil eller skal måske af med den gamle. Uanset hvad vil du gerne tage nogle pæne billeder, så den tager sig godt ud. Her får du fotograf Emil Nielsens bedste tip til gode billeder af din bil.

Det skulle måske være lige til at tage et par billeder af din bil i flot solskin som fremhæver alle bilens detaljer. Men du har måske også fundet ud af, at det ikke altid er helt lige til.

Derfor har Ford sendt fotograf Emil Nielsen på tur i virksomhedens spritnye Ford Kuga Plug-in Hybrid, som han har stillet skarpt på. Den nye hybrid-SUV er netop lanceret i Danmark. Anmelderne kalder det Danmarks bedste bilkøb, og så er Ford Kugas design sjovt at lege med, viser det sig. Emil Nielsen uddyber:

- Ford Kuga føles jo som en bil på den anden side af 500.000 kr., selvom den er langt billigere. Den har lækre materialer og ikke mindst et look, der ser både sporty og elegant ud. Det sportslige element træder især frem i forlygterne og frontgrillen, mens silhuetten og den dominerende kølerhjelm understreger det elegante udtryk. Jeg vil næsten sige, den har et lidt ’farligt’ look – og netop dét gør den spændende at fotografere.

LÆS MERE
Se alle Emil Nielsens flotte billeder af Kuga her.


Et af fotograf Emil Nielsens billeder af den nye Kuga. Foto: Emil Kjær Vad Nielsen

Selvom Ford Kuga Plug-in Hybrid altså ser ’farlig’ ud, tager den sig nemt godt ud foran kameraet. 

- Kuga er nem at fotografere, da den ikke har nogle grimme vinkler. Når silhuetten er så flot, komplimenteres den med billeder taget fra siden. Lygterne vil jeg også fremhæve, da de er en stor del af bilens identitet. Derudover tager den sig godt ud i både rå, industrielle omgivelser og de mere naturrige af slagsen, fortæller han.

Det skal du overveje, inden du fotograferer din bil

Kan man få enhver bil til at være fotogen? Ifølge Emil Nielsen er svaret ja – hvis bare man gør sit forarbejde med en række overvejelser. Han forklarer:

- Man skal så vidt muligt bruge locations, der passer til bilens look. Er det en rå firhjulstrækker, passer den perfekt i grove omgivelser med mudder og bakker. Er det en bil til finere kørsel, fx en sportsvogn, kan den placeres i skovområder eller på en herregård.

Når man snakker biler og omgivelser, tænker man måske også, at jo højere solen står, desto bedre. Men det er faktisk ikke tilfældet.

- Der skal helst være skyer på himlen. Store, fyldige skyer kan nemlig agere naturlige ’softboxes’, som fordeler lyset pænt på bilen. Og tager man et billede i lavere sol, fremhæver det linjerne i bilens design. Man kalder det for the golden hour: Det tidspunkt først og sidst på dagen, hvor solen står lavt.

Fem tips til bedre bilfotos

Emil Nielsen koger sine råd ned til fem essentielle tips til dig, der gerne vil tage bedre billeder af din bil:

1) Tænk over kompositionen: Forsøg at bruge en location, der passer til bilens look og lær eventuelt the rule of thirds.

2) Tag dine billeder først eller sidst på dagen – i det, der hedder the golden hour – for at få den bedste belysning.

3) Find de detaljer på bilen, der definerer den, og tag billeder af dem.

4) Tænk over baggrunden: Er baggrunden afgørende for billedet og har du det rigtige udstyr, så brug et højt f-stop (fx f/8) på kameralinsen. Er baggrunden mindre vigtig, og vil du have selve bilen i fokus, så brug et mindre f-stop (fx f/1.8).

5) Undgå at tage billeder af bilen i øjenhøjde. Forsøg i stedet at tage billeder oppe- eller nedefra. Det skaber en anden dynamik.