Volvo V60 Stationcar Forlygter Thors Hammer

Fem stjerner til endnu en Volvo

Den nye Volvo V60 stationcar har netop modtaget de maksimale fem stjerner i Euro NCap sikkerhedstesten.

Peter Jensen
·

Den nye Volvo V60 stationcar har netop  - sammen med Volvo S60 sedan, der er på vej til Danmark - modtaget de maksimale fem stjerner i Euro NCap sikkerhedstesten. Dermed fortsætter Volvos modelprogram rækken af femstjernede bedømmelser.

Resultatet understreger Volvos ry for at sende nogle af de sikreste biler ud på vejene. Fra den kompakte V40 hatchback til den store XC90 SUV - de testede Volvo-modeller, der sælges nu, er udstyret med sikkerhedsteknologi, der har modtaget fem stjerner.

Euro NCap-testen er den skrappeste hidtil med nye og more krævende udfordringer til sikkerhedsteknologien, blandt andet Cyclist Detection with Auto Brake- og Emergency Lane Keeping-systemer. V60 og S60 er blandt de sikreste biler, der er testet under de nye regler. 

- Resultatet beviser, at Volvo fortsætter med at være førende i industrien på sikkerhedsområdet, og flytter grænsen for avanceret, ny teknologi, fortæller Malin Ekholm, der er chef i Volvo Cars Safety Centre.

Volvo er lig med sikkerhed

- Uanset hvilken Volvo du vælger, kan du altid være sikker på, at du og dem, du holder af, kører i en af markedets sikreste biler, fortsætter Volvo-chefen.

S60 og V60 bliver bygget på Volvos egen SPA-platform og deler sikkerhedsteknologi med deres større søskende XC60- og 90-serie bilerne.

Volvos aktive sikkerhedssystem, City Safety with Autobrake, er standard på alle Volvo-modeller. Som en verdensnyhed på S60 og V60 er systemet nu også med til at mildne effekten ved frontkollisioner. City Safety er fortsat et af de eneste sikkerhedssystemer på markedet, der hjælper med at opdage fodgængere, cyklister og store dyr. 

Sedanudgave uden dieselmotor

V60 blev introduceret tidligere i år i sine naturlige omgivelser – indkørslen til et enfamilieshus i Stockholm. Den er et strålende eksempel på Volvos tradition for herregårdsvogne, der retter sig mod en moderne families forskellige behov.

Denne sensommer præsenterede Volvo den nye generation af sin S60 sportssedan (den røde bil på billedet til højre) på det internationale marked.

Den dynamiske S60 er den første Volvo, der bliver sendt på markedet uden et dieseltilbud, hvilket signalerer virksomhedens forpligtelse på el-drift og en fremtid, der på sigt bliver uden forbrændingsmotoren.

Det er også den første Volvo, der bliver bygget i USA på virksomhedens første amerikanske produktionsfabrik, som ligger udenfor Charleston, South Carolina. 

Et mærke i konstant fremgang

Den første Volvo rullede af samlebåndet i Göteborg helt tilbage i 1927, og siden da har mærket med egne ord været i konstant fremgang og har undervejs udviklet nyskabelser, der har ændret verden.

Volvo er et globalt brand med produktion i Sverige, Belgien, Kina og USA.

Volvo Car Group, der producerer en serie biler af topkvalitet, der omfatter sedaner, stationcars, sportsvogne, cross country-biler og SUV'er, ejes af Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) i Kina. Det kan man læse mere om her.