BMW M5 Motogp Safety Car 2018 1600 15

Her er bilmærket med flest bøder

En ny undersøgelse giver et sjældent indblik i, hvilke bilmærker der får udskrevet flest fartbøder.

Peter Jensen
·

Ifølge en undersøgelse, som bilisternes organisation FDM har foretaget sammen med Loyalty Group, er det ejerene af de tyske premiumbiler, der har mest hang til at få fartbøder. Til gengæld har Skoda-, Suzuki- og KIA-bilister åbenbart ikke helt så tralvt - eller også bliver de bare sjældnere blitzet?

FDM har spurgt sine medlemmer, om de har fået en eller flere fartbøder i løbet af det seneste år - og her har næsten hver fjerde BMW-ejer krydset ja. Helt nøjagtig er der tale om 24,1 procent.

De to andre tyske premium-mærker kommer lige i slipstrømmen på BMW, idet der er 22,5 procent af Audi- og Mercedes-Benz-bilisterne, som har fået en eller flere fartbøder i det forgangne år.

Dermed topper de tre tyske bilmærker den undersøgelse, som FDM har begået i samarbejdet med Loyalty Group - og som Bilmagasinet referer til på deres hjemmeside.

Hver sjette har fået fartbøde

Volvo-ejerne indtager fjerdepladsen med 20,2 procent mens Alfa Romeo-bilisterne ligger nummer fem med 19,0 procent.

Gennemsnitligt har 16,0 procent af alle de adspurgte oplevet at få en eller flere fartbøder i den givne periode, som altså strækker sig over 12 måneder. Det svarer i runde tal til lidt mere end hver sjette bilist.

13,5 procent har "kun" fået en bøde, mens 2,1 procent har fået to bøder. Og 0,4 procent af de adspurgte har fået tre eller flere fartbøder.

Mange gengangere hos Alfa Romeo

I den "pæne" ende af statistikken ligger KIA, hvor 11,0 procent har oplevet at få en eller flere fartbøder inden for det seneste år.

Suzuki, Skoda, Hyundai og Toyota er på samme niveau, med henholdsvis 12,1, 12,5, 12,5 og 12,6 procent fartsyndere.

En anden tendens, der kan virke en kende spektakulær, er den, at ejere af Alfa Romeo og Mercedes-Benz tilsyneladende har sværest ved at rette ind. I hvert tilfælde har henholdsvis 1,5 og 1,3 procent af dem fået tre eller flere fartbøder, hvilket er dobbelt så meget som nummer tre på den del af listen.