254948 Volvo XC90 Armoured

Denne model er ikke til at skyde igennem

Med lanceringen af ​​Volvo XC90 Armored tager det svenske mærke endnu et syvmileskridt som producent af pansrede køretøjer.

Peter Jensen
·

Med lanceringen af ​​Volvo XC90 Armored tager det svenske mærke endnu et syvmileskridt som producent af pansrede køretøjer. Bilerne er designet og bygget til at sikre passagerer med et særligt beskyttelsesbehov en tryg og behagelig køretur.

Det succesfulde svenske bilmærke har netop offentliggjort billeder og detaljer af en særligt pansret udgave af den store Volvo XC90 - en udgave, der hedder Armored til efternavn.

- Vi er stolte af at kunne tilbyde denne pansrede bilmodel. Med disse biler kan vi tilbyde biler en høj grad af personlig sikkerhed for personer, der kræver øget beskyttelse,fortæller Stephan Green, der er marketingdirektør hos Volvo Cars Special Vehicles.

Der er et voksende globalt marked for pansrede køretøjer i øjeblikket, og et stort antal er fremstillet med respekt for forskellige niveauer af beskyttelse.

90 års erfaring med politibiler

Volvo Cars har modtaget mange forespørgsler i løbet af de seneste par år, hvilket altså nu har resulterer i Volvo XC90 Armored.

Producenten har stor erfaring med at opbygge politibiler, brandbiler samt diverse specialkøretøjer, der alle stiller store og specifikke krav til funktion, drivkraft og sikkerhed.

Faktisk blev den første patruljevogn fra Volvo sendt på markedet helt tilbage i 1929.

Har opnået meget høj rating

- Volvo XC90 Armored har en VR8-rating inden for beskyttelse, og det er altså et meget højt niveau. Samtidig er det lykkedes at bevare bilens grundlæggende egenskaber. De potentielle kunder omfatter sikkerhedstjenester, som skal bruge bilen til at transportere højprofilerede personer, understreger Stephan Green.

En certificeret VR8-rating betyder, at bilen vil kunne modstå ballistiske og eksplosive angreb i en 360-graders vinkel - altså hele vejen rundt om bilen.

Køretøjet bygges på base af Inscription-versionen af ​​Volvo XC90 T6 AWD, der fremstilles på Torslanda-fabrikken i Sverige. Modellens størrelse og karakter gør det til det mest egnede køretøj i Volvos produktportefølje til dette specfikke behov.

Vægten er øget voldsomt

Fra Torslanda sendes bilen til virksomheden Trasco Bremen GmbH i Tyskland - et firma, der i mange år har specialiseret sig i at opbygge højkvalitetsbiler med høj beskyttelsesklassificering.

Stålpanseret er 10 millimeter tykt, mens glassets tykkelse kan være op til 50 millimeter. Vægten af panseret føjer cirka 1400 kilo til Volvo XC90, hvilket vil bringe totalvægten med fem passagerer op på cirka 4490 kilo. Til gengæld har modellen fået flere muskler at spille med.

Volvo XC90 Armored (heavy) kan købes nu, og de første kundeleverancer vil blive eksekveret i slutningen af ​​2019.

Fås også i en light version

Volvo Cars udvikler også en lidt mere "light" version af den pansrede bil. Disse biler er bygget på Volvo XC60 T6 AWD eller Volvo XC90 T6 AWD - begge i Inscription-udgaverne.

Bilerne er primært produceret med øje for de latinamerikanske lande samt Europa.

Disse køretøjer er designet til at tilbyde lettere beskyttelse sammenlignet med Volvo XC90 Armored. Salget af disse biler forventes at starte i første halvdel af 2020.