Dacia Spring 2023 Forfra Parkeret

Dacia Spring vinder Green NCAP

Elbilen Dacia Spring er blevet kåret som Best Car of 2022 af Green NCAP. Det betyder, at bilen er den, der efterlader det mindste aftryk på miljøet.

Mette Munk Nielsen
·

Elbilen Dacia Spring er den bil på markedet, som efterlader det mindste aftryk på miljøet. Derfor er den kåret som Best Car of 2022 af Green NCAP, der er en uafhængig organisation, hvis formål er at skubbe på udviklingen af miljøvenlige biler.

Hvis du køber elbil af hensyn til miljøet, så er det ikke ligegyldigt, hvilken bil du vælger. For der er stor forskel på det aftryk, bilerne sætter på miljøet, også selvom det er en elbil. Green NCAP er sat i verden for netop at vurdere, hvor stort et aftryk bilerne sætter på miljøet for at fremme udviklingen af biler, der er rene, energieffektive og udleder så få skadelige stoffer som muligt.

Og det viser sig, at den mest miljøvenlige bil på markedet i øjeblikket er elbilen Dacia Spring. Den er netop blevet kåret som Best Car of 2022 af Green NCAP og har fået fem flotte stjerner.

- Dacia Spring sætter standarden for industrien. Dacia havde som mål at designe en minibil som passer til brugernes behov, og som tager hensyn til det globale miljø. Med denne model er Dacia foran mange konkurrenter, når det handler om påvirkning af miljøet, udtaler Dr. Alexandar Damyanov, Green NCAP Technical manager.

Interesseret i Dacia Spring? 149.990 kr.

Dacia Spring er Europas billigste elbil, og nu er den også kåret som den bil, der påvirker miljøet mindst. Du kan her læse meget mere om Spring.

Der tages forbehold for prisændringer
Prisen starter fra
Dacia Spring 2023 Forfra Parkeret

Dacia Spring er Europas billigste elbil. Foto: Dacia

Højeste rating nogensinde i energieffektivitet

Dacia Spring imponerer på særligt et område, nemlig energieffektivitet. Her scorer bilen den højeste rating nogensinde målt af Green NCAP. Det skyldes, at bilen er ret let, og dermed har en mindre motor og et mindre batteri end tilsvarende biler for at opnå samme rækkevidde. Den kan altså køre længere på et mindre strømforbrug. 

Og det er på det punkt, at Spring for alvor slår konkurrenterne. Samlet får Spring en score på 9,9 og fem stjerner. Nærmeste konkurrent er Tesla Model 3 med 9,8 og derefter kommer blandt andet Renault Megane E-Tech med en score på 9,6. 

Dacia Spring Electric 2022 1600 1C

Med fem stjerner og toppoint i energieffektivitet er Dacia Spring Best Car of 2022 hos Green NCAP. Foto: Dacia

Dacias strategi giver pote

For Dacia er kåringen et bevis på, at deres strategi virker. Design to cost, kalder de deres grundfilosofi, som betyder, at hver gang man udvikler en ny Dacia er udgangspunktet, at man designer og producerer biler med det udstyr, som de fleste kunder efterspørger. Der er ikke noget overflødigt luksus, som bidrager til vægten og lægger på i prisen. 

- Design to cost er helt grundlæggende hos Dacia. For eksempel er vores nyeste model, Dacia Jogger med plads til syv personer, 300 kilo lettere end andre sammenlignelige biler. Det gør det blandt andet muligt at udstyre den med en mindre motor, der samtidig har mindre brændstofforbrug. I sidste ende bliver bilen derfor billigere i produktion og dermed i indkøb og drift for forbrugeren. Det er Dacias filosofi, og den tilgang til biler er der en stigende interesse for og anerkendelse af, siger Søren Hyltoft fra RN Danmark, der importerer Dacia og Renault i Danmark.

Green NCAP er datterselskab i Euro NCAP, der tester bilers sikkerhed.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin