Express Van

Dacia Dokker bliver til Renault Express

Dacia Dokker bliver på trods dens store popularitet lagt i graven. Heldigvis er Renault klar med en erstatning.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Dacia Dokker er blevet til Renault Express. Modellen vil det samme som forgængeren fra Dacia, men på en sikrere og mere raffineret måde. Sikkerhed og komfort har fået mere end en tand op – mens priserne næsten er som i de gamle Dacia dage.

Dacia Dokker har været et gigantisk salgshit, ikke bare herhjemme, men også i det store udland. Her har kunderne begejstret taget imod konceptet – en billig lille varevogn med god plads og solide motorer. Så hvorfor ændre en succes? Simpelthen fordi Dacia ikke skal være et mærke, der laver varevogne. Det har man Europas førende varebilsproducent Renault til. For i forbindelse med det at sælge en varebil, følger en masse ekstraordinære ydelser til de hårdtarbejdende varebilskunder, der har brug for specialiseret viden og services.

Derfor er Dokker nu er erstattet med en Renault Express – en helt ny bil – med samme dyder som en Dacia Dokker. Priserne begynder ved 109.862 kroner eksklusiv moms. Det er blot 5000 kr. mere end den gamle Dokker. Vil man have 95 hk diesel i stedet, så starter prisen ved 115.863 ex. moms.


Den nye Express går hverken på kompromis med rummelighed eller interiør i forhold til Dokker. Tværtimod. Foto: Renault

Robust og dynamisk design

Den nye Express Van har de samme designkarakteristika som andre Renault modeller som for eksempel C-Shape LED lys signatur og designet udtrykker både, at her er der tale om en robust, men også dynamisk arbejdshest.
Indenfor er det funktionelle koblet med det moderne og praktiske. Et helt nyt instrumentbord med rene linjer understreger hvor god plads, der faktisk er blevet i kabinen. Den nye Express Van er en arbejdsbil med hele 48 liters fralægningsplads i kabinen.

Den nye Express Van er blandt de rummeligste i klassen, 1.91 meter lastlængde, en bredde på 716 mm, når man laster via skydedøren på siden. I alt kan den laste 3.3 m3 med en nyttelast op til 600 kg.


Kabinen og interiøret i Express er blevet meget mere moderne end Dokker. Foto: Renault

Express Van tilbyder forskellige mediesystemer. Radio Connect R&Go og Renault EASY LINK multimedia system med 8" touchskærm og smartphone-visning. Den kommer i to versioner - med eller uden navigation. Det er også muligt at bestille den med en trådløs mobiloplader, op til 3 USB-udtag og fire 12 V udtag – hvoraf det ene findes i lastrummet.

Øget sikkerhed og komfortdetaljer

Den nye Express Van er også teknologisk mere end et skridt opad – der er faktisk tale om en mindre revolution. Blandt andet er det muligt at få den med digitalt bakspejl, blindvinkel alarm og vidvinkelspejl. Bakkamera gør også baglæns parkeringer noget enklere med kamera, der kan ses fra enten multimediesystemet eller fra bakspejlet, hvor det er integreret.

To motorer til Danmark

Motorudvalget omfatter to dieselmotorer. Nemlig en 1.5 Blue dCi 75 og en ditto 95 hk dieselmotor med seks trins manuel gearkasse.
Den nye Renault Express kommer på markedet til maj – men kan allerede nu bestilles.