Renault Captur 2020 1600 1C

Renault Captur i finalen til Årets Bil

Den nye Renault Captur er en blandt fem biler i finalen til at blive Årets bil i Danmark 2021.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

23 danske motorjournalister har gennem to dage testet ikke færre end 27 forskellige bilmodeller, for at finde syv finalister til Årets Bil i Danmark 2021. I finalen kom den nye Renault Captur Plug-in Hybrid.

FDM Jyllandsringen og vejene omkring smukke Silkeborg dannede i sidste uge rammen om Årets Bil i Danmark 2021. Her brugte 23 motorjournalister to dage på at testkøre bilerne – både på almindelige veje og på FDM Jyllandsringen. Efter to dages grundig test og efterfølgende afstemning var det store felt indsnævret til syv finalebiler.

Blandt journalisternes favorit var Renault Captur som netop i denne uge lanceres i Danmark som plug-in hybrid. Den teknologi der hos Renault hedder - E-TECH.

- Jeg er virkelig glad for, at de danske motorjournalister anerkendte, at Renault Captur var en finaleplads værdig. Den banebrydende E-TECH teknologi, der netop er blevet lanceret som supplement til traditionel benzin- og diesel i Captur, gør at man kan køre på op til 65 kilometer på ren el. Det betyder for mange mennesker, at de i hverdagen kan køre 100 % på el- og kun når de skal på længere ture får masseret stemplerne i motoren, siger kommunikationschef Søren Hyltoft.


Her ses årets finalefelt under testen på FDM Jyllandsringen. Foto: Pressefoto

Vinder findes i november

Hvilken af de syv finalister der kan trække sig tilbage med titlen som indehaver af Årets Bil i Danmark 2021 falder den 25. november. Og der er stærk konkurrence i finalefeltet. Konkurrenterne til Captur er elbilerne VW ID3 og Honda e. Derudover er der den helt nye Toyota Yaris, Seat Leon, Peugeot 2008 og BMW 4-serie.

- Det er jo altid svært at kåre den ”rigtige” vinder – for der er meget forskellige kandidater til titlen. Der er langt fra en lille Honda elbil til en kraftfuld BMW med seks cylindre, og her synes jeg faktisk, at vi med Renault Captur placerer os rigtig godt midt imellem. Lige her, hvor langt hovedparten af danskerne køber bil, siger Søren Hyltoft.

Renault har kun en gang tidligere vundet titlen, og det var tilbage i 1990 med Renault 19 GTX. 

VIDEO: Se bilguidens test af den nye Captur Plug-in Hybrid: