Ford Transit Custom Phev Forfra

Årets varebil er en plug-in hybrid

Ford Transit Custom er i forvejen en af de mest solgte varevogne herhjemme. Nu vinder den titlen som Årets varebil - som plug-in hybrid.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Den er den suverænt mest solgte varebil i Danmark og har været det i årevis. Ford sidder med deres Transit Custom solidt på tronen af det danske varebilsmarked, og nu er den kåret til Årets Varebil 2020. 

Transit Custom Plug-in Hybrid blev kronet som en klokkeklar vinder blandt 6 kandidater, da prisuddelingen, der var arrangeret af Danske Motorjournalister for nyligt fandt sted på FDM Sjællandsringen. Den opnåede i alt 74 point med hele 18 point ned til andenpladsen.

Det er ikke kun motorjournalisterne, der er begejstrede. Det kan også ses i salgstallene. Fords danske markedsandel på varebiler i første halvår af 2020 lyder på hele 24,5 procent – en stigning på over 4 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Plug-in hybrid er den bedste løsning

Juryen bestående af 8 danske motorjournalister har især lagt vægt på Transit Customs avancerede hybridvariant Transit Custom Plug-in Hybrid, der kommer både erhvervsdrivende kunder og samfundet til gode.

- Transit Custom er den rette vinder af Årets Varebil 2020, fordi dens Plug-in Hybrid-variant ganske enkelt repræsenterer den bedste løsning og er et grønnere alternativ til de gængse varebiler, udtaler juryformand Andreas Lang Hedegaard, der også er næstformand i foreningen Danske Motorjournalister og redaktør på Biltorvet.

- Ford har med Transit Custom Plug-in Hybrid ikke valgt den lette løsning, men den rette løsning – en løsning, der tager hensyn til kunden, da den har hybridteknologi, som hverken går på kompromis med pladsen, lasteevnen, indretningen eller ladetiden. Allervigtigst er dog, at Transit Custom Plug-in Hybrid også er et alternativ med lav CO2-udledning, der tager samfundets miljømæssige udfordringer alvorligt. Den virker relativt dyr i pris, men det hentes ind igen over hele varebilens levetid, lyder det fra juryformanden.


Pladsen i Transit Custom Plug-in Hybrid er nøjagtig den samme som dens søsterudgave i diesel. Foto: Bilguiden

Sikker vinder i hele Europa

Transit Customs titel som Årets Varebil i Danmark 2020 følger i kølvandet på dens samlede sejr ved International Van of the Year 2020. Her var det hele Transit Customs hybridlinje (inklusive Transit Custom EcoBlue Hybrid), der blev udpeget som vinder, mens Ford Ranger også vandt International Pick-up Award 2020. Transit-linjens omfattende modelprogram sørger for, at Ford stadig er det førende varebilsmærke i både Danmark og Europa. Sidste år var Fords varebiler for femte år i streg klasseledende i Europa. 

Pointfordeling blandt kandidaterne

1) Ford Transit Custom Plug-in Hybrid – 74 point
2) Volkswagen Transporter T6.1 – 56 point
3) Nisan NV300 – 32 point
4) Toyota Proace City – 29 point
5) Renault Master Z.E – 23 point
6) Opel Movano – 11 point