Varebilen Transit giver Ford en førsteplads for 8. år i træk

Ford Transit forbliver den kronede konge af varebiler i Danmark. Faktisk var det den tredje mest solgte bil sidste år i Danmark overhovedet. Ny fuldelektrisk udgave er på vej.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·
Ford Transit Custom 2019 Eksterioer Forlygter

Med 7.072 solgte enheder er Ford igen den ubesejrede markedsleder på varebiler i 2021. Det er ottende år i træk, at Ford har solgt flest varebiler på året.

Fords mest populære varebil Transit Custom har med 4.663 enheder fundet vej til top tre på listen over de mest solgte biler overhovedet i Danmark. Tallet inkluderer også Kombi og Tourneo-versioner, der er indrettet som minibus. 

Normalvis er det ellers kun personbiler, der befinder sig i toppen af listen, og det hører derfor også til sjældenhederne, at en varebil finder vej op til den flotte top tre.

- Vi er utrolig stolte af, at vi igen afslutter et flot år som markedsleder. Vores Transit Erhvervscentre gør et kæmpe stykke arbejde hver dag, når de vejleder vores erhvervskunder, så de får præcis den varebil, der matcher deres behov. Vi glæder os til at fortsætte det tætte samarbejde med erhvervslivet i 2022, siger Tom Maxmølris, Head of Commercial Vehicles, Ford Danmark.

Der er i alt solgt 31.572 varebiler, og med 7.072 solgte enheder står Ford for imponerende 22 procent af det samlede varebilssalg herhjemme i 2021. Med hele 2.452 enheder ned til salgslistens nummer to, sætter de seneste tal fra Bilstatistik.dk en tyk streg under Fords varebilssucces.

All New Ford E Transit 13

Ford lancerer i foråret den helt nye fuldelektriske E-Transit, der er storebror til Transit Custom. Foto: Ford Europe

Ford på vej med elektrisk Transit

I år tager Ford hul på en helt ny æra for modelprogrammet for varebiler med introduktionen af Ford E-Transit, der er Fords første fuldelektriske udgave i Transit-serien. Med klasseledende batteristørrelse, rækkevidde og motorydelse er den fuldelektriske varebil skabt for at forbedre og lette produktiviteten for Fords varebilskunder.

- Vi er naturligvis meget spændte på den snarlige lancering af Ford E-Transit. Vi glæder os til at præsentere den for vores trofaste varebilskunder, som vi nu inviterer med på vores elektriske rejse i form af vores første el-varebil, siger Tom Maxmølris.

Ford E-Transit lanceres i løbet af foråret. Priserne offentliggøres tættere på lanceringen.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin