Ford Mustang Mache Flere

Nyhed: Opdater bilen i carporten

Flere og flere biler er på nettet gennem et modem i bilen. Det udnytter bl.a. Ford til at give dig større systemopdateringer gennem luften, så du undgår ture på værkstedet.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Fords kunder får færre ture forbi værkstedet i fremtiden, når det bliver muligt at give bilerne softwareopdateringer med den trådløse teknologi ’Power-Up’. En teknologi der sørger for at bilen løbende bliver opdateret med de seneste forbedringer og nyeste funktioner.

Som den eneste bilproducent på markedet, sørger Fords teknologi for at lave disse softwareopdateringer automatisk uden at kunderne skal  røre en finger.

SE OGSÅ
Se hele anmeldelsen af Ford Mustang Mach-E

- Softwareopdateringer er allerede en del af hverdagen på tværs af milliarder af enheder, men endnu ikke så udbredt for biler. Fords ’Power-Up’-teknologi vil ændre på det. Vi har investeret heftigt trådløs teknologi, så opdateringerne automatisk sker, mens du sover – så din køreoplevelse bogstaveligt talt ændrer sig natten over, og gør din køreoplevelse endnu bedre og mere underholdende, siger Mark Harvey, direktør, Enterprice Connectivity, Ford Europa.

De mere end seks millioner Mustang Mach-E kunder i Europa bliver de første til at opleve fordelene ved den nye teknologi. Ved hjælp af teknologien bliver Ford både klogere på den enkeltes kundes kørepræferencer, men også på eventuelle udfordringer ved bilen – en viden som Ford anvender til at foretage kontinuerlige forbedringer gennem ’Power-Up ’-teknologien. I 2028 forventes der at være produceret 33 millioner biler med Fords ’Power-Up’.


Mustang Mach-E er den første bil fra Ford, der kan opdateres uden at bilen skal på værksted. Flere andre modeller følger. Foto: bilguiden

Trådløse opdateringer gør livet let for Ford-kunderne

Mange trådløse opdateringer (OTA) installeres uden kunderne lægger mærke til det. De aktiveres af en teknisk platform, der installerer den nye software i baggrunden uden at forstyrre kundernes kørsel. Det samme gør sig gældende, når den anvendte software har en opdatering. I dag oplever de fleste kunder for eksempel, hvordan de aktivt skal sætte deres mobiltelefoner til at hente de nyeste opdateringer, når deres apps skal opdateres. Ford vil være den eneste bilproducent, hvor disse opdateringer sker helt automatisk.

Opdateringer der kræver at bilen holder stille, kan planlægges i forvejen, så de finder sted, når kunden finder det mest belejligt. Fx kan kunden vælge at regelmæssige opdateringer skal ske om natten, når bilen alligevel ikke bliver brugt, men holder hjemme i carporten.

Det er anden generation af Fords infotainment system, der ligger til grund for Fords unikke og trådløse ’Power-Up’- softwareopdateringer. Teknologien gør det muligt at opdatere computermoduler i næsten alle Fords modeller, og ikke kun underholdende features, som gør sig gældende for andre mærker. Ford vil med ’Power-Up ‘-teknologien kontinuerligt kunne levere nye funktioner til kundernes biler i mange år frem.

I Europa er teknologien allerede integreret i Mustang Mach-E og i den kommende tid vil Ford løbende offentliggøre, hvilke andre Ford-modeller, der også får glæde af de trådløse opdateringer

Andre læser også

Besøg vores Bilmagasin